Makalöst god Skagentårta

Den här alltså….

…testpanelen här hemma skrek rakt ut; ”Det här är det godaste du gjort!” Det säger en hel del ska jag säga er med tanke på att det i flera år fått vara just min testpanel. Har alltid bett dem om att vara helt ärliga och i ärlighetens namn så är inte allt jag gör ”Det här är det godaste du gjort”. Men den här makalöst goda skagentårtan var det. Den här kommer garanterat bli ett stående inslag i vår familj. Detta kommer att ätas så fort ett festligt tillfälle ges. Det var verkligen en makalöst god skagentårta och jag är så glad att jag testade den då jag tänkt länge att jag måste.

Den har allt! Den är krämig, frasig och bara så smarrig. Som en skaldjursdröm som man bara vill äta mer och mer av.

Makalöst god Skagentårta, ca 6-8 p

1 smördegsrulle

1 ägg

1 röd lök (spar lite till dekoration)

1 liten kruka dill (spar lite till dekoration)

350 g handskalade räkor (ca 100 g till dekoration)

4 dl creme fraiche (den fetaste)

150 g färskost (Philadelphia)

100 g majonnäs

1/2 citron (all saft)

Ca 1/2 citron till dekoration

Gör såhär:

1) Börja med att rulla ut smördegen, dela den i mitten så du har 2 rektanglar. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg och blivit frasig. Låt den svalna helt.

2) I en bunke har du i all creme fraiche. Vispa den sedan kraftigt med elvisp. I början blir den vattnig, men fortsätt bara vispa tills den blir fast. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.

3) På första smördegsrektangeln, bred ut hälften av räkröran. Lägg på den andra rektangeln, bred sedan ut resten på översta smördegsrektangeln. Dekorera.

Den här tårtan är godast att äta när den är nygjord. Den går att förbereda några timmar innan, men som sagt, absolut godast nygjord.

Kika gärna in andra goda recept som jag gjort med smördeg! HÄR hittar du den kategorin här på bloggen.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina