Vitvinssås

20140130-131309.jpg

DAGENS LUNCH!

Kan meddela att det var jättegott. Jag vet inte, men jag kan tycka att kokt fisk ser skitäckligt ut. Som att den ska vara kall, slemmig och hal i munnen och att man ska få en kväljning ifrån avgrunden och vilja lägga en kvastspya. (Haha, lärde mig det uttrycket i morse – man spyr så det ser ut som en kvast, skitkul ju). 🙂 Den är i alla inte äcklig, inte den tillagade fisken i alla fall. Den faller isär lite snyggt och smakar riktigt gott. Min nya craving i livet har blivit vitvinssås. Ge mig en kanna vitvinssås och jag dricker upp det på stående fot. Jag har letat och letat efter ett recept på god vitvinssås, jag har en nu och jag tänkte bjucka på det receptet.

RECEPT PÅ RIKTIGT GOD VITVINSSÅS (4 port.):

2 finhackade charlottenlökar
50 g smör
2 msk mjöl
2 dl vitt vin (funkar med husets från ICA också)
1 fiskbuljongtärning
4 dl vatten
3 dl vispgrädde (VV matl.grädde 15, 7 eller 4%)
salt och peppar

Fräs den hackade charlottenlöken i allt smör. När löken är mjuk rör du ut 2 msk mjöl, späder med 2 dl vitt vin och 4 dl vatten, fiskbuljongtärningen och grädden. Koka ner vitvinssåsen i 15 minuter och rör då och då. Smaka av såsen med salt och peppar innan servering. Jag brukar mixa den med en stavmixer samt då tillsätta 2 msk smör så blir den sådär mjuk och härligt fluffig. Mmmm, det är såå gott detta!

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefin
Josefin
10 years ago

Åhh så gott! Vilket tillbehör och hur gjorde du med fisken? Ugn?
Hälsningar Josefin

peter
peter
10 years ago

Om du vill kan du komma ner till fiskhamnen och prova min fiskfond som jag bara gör på naturliga råvaror.
Buljongtärningen innehåller en massa skit. Jag lovar, din vitvinsås kommer höja sig ännu ett snäpp!
Peter

Nästa inlägg

Nintendo Wii spel som höggravid!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x