ANNONS
Integritet på Tailsweep

Laxgryta

/

Idag är det tisdag och ”Fiskdag”. I alla fall så brukar jag tänka lite fisk just på tisdagar. Jag älskar ju att äta fisk, favoriterna är gös, lax och torsk. Mums!

Häromdagen gjorde jag denna laxrätt. Det blev såååå himla gott, måste nästan varna dig lite innan för det går typ inte sluta att äta. En touch av asiatiska smaker satt som handen i handsken faktiskt, är med ris och en grönsallad…. så smarrigt!

LAXGRYTA med asiatisk touch, 4 port

500 g laxfiléer

2 msk grön currypasta

2 klyftor vitlök

1 msk japansk soja

1 1/2 msk sweet chili sås

1 burk (400 ml) kokosgrädde

2 msk tomatpure

1 stor knippe färsk basilika

Salt & peppar

Topping; Chiliflakes

Gör såhär:

1) Har du fryst lax så börja med att tina den. Skär laxen i kuber.

2) Hacka vitlöken smått, lägg i den i en stekpanna med olivolja. Stek en stund utan att den tar färg. Ha sedan i tomatpure och grön currypasta och låt den fräsa med en stund.

3) Häll på kokosgrädden. Rör ihop ordentligt och låt koka upp. Ha i sweet chilisås och japansk soja. Strimla den färska basilikan och ha i den och rör om. Lägg sedan i laxkuberna och låt sjuda med ca 6-7 minuter.

Ät & njut!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story 

HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00