ANNONS

Bakad potatis med räkröra

/

Något som man nästan glömmer bort ibland är den bakade potatisen. Rörorna till går att variera i all oändlighet och det blir ju så vansinnigt gott med den krämiga potatisen. Här får du tips på en räkröra till bakad potatis.

Copyright 2020. All rights reserved.

BAKAD POTATIS MED RÄKRÖRA, 4 port

4 bakpotatisar

3 dl handskalade räkor

1 rödlök

2 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

2 msk finhackad färsk dill

1 tsk honung

2 krm salt

2 msk pressad citron

Lite vitpeppar

4 klickar smör

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och tvätta potatisarna ordentligt. Skär ett snitt i varje potatis.

2) Lägg potatisarna i en ugnsfast form och baka dem i ca 50 min. Stick lite i dem och känn efter om de är klara.

3) Skala räkorna om du köpt oskalade. (Det finns handskalade att köpa).

4) Hacka löken och dillen fint. Blanda creme fraiche, majonnäs, räkor, honung, lök, dill, citron, salt och peppar till en krämig röra.

5) När potatisarna är klara, sära på varje potatis ordentligt. Lägg i en klick äkta smör i varje.

6) Fyll med räkröran. Servera med en grönsallad.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Toast Skagen

Smörgåsrulltårta

Snabba toastkorgar

Kram Nina

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00