Kladdkaka med dumle och krispigt chokladtäcke

I helgen bakade jag denna alldeles fantastiska kaka. Det är lite skylla sig själv med att baka den, för det är svårt att sluta äta. Det kan jag ju säga. Den var verkligen supergod! Du måste testa. Denna är bakad på glutenfritt mjöl men jag tipsar dig om hur du gör den även med vanligt mjöl.

IMG_7207

RECEPT:

150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
¾ dl Pofiber
3 ägg
florsocker till garnering

Topping:

Minimarshmallows
Dumlekolor
200 g mjölkchoklad
3 dl rice krispies

Gör såhär:

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Lägg in ett bakplåtspapper i botten, du klämmer alltså in den på botten i springformen. Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda mjölmix, pofiber, vaniljsocker och kakaon. Blanda det i äggsmeten. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Häll smeten i formen, födela ut minimarsmallows och dumlekolor.

PS: För ICKE glutenfritt, byt ut pofiber och mjölmix till vanligt mjöl. Samma mängd alltså.

IMG_7192

Grädda sedan i 150 °C  i 20-25 minuter i mitten av ugnen. 

Smält chokladen över ett vattenbad. Häll i 3 dl rice krispies och blanda ordentligt. Fördela ut på den avsvalnade kakan. Låt sedan stå kallt tills allt satt sig. Innan servering så ställde jag den dock i mikron i ca 30 sekunder. MMMMMMMMums så gott det blev alltså! ♥

IMG_7201 IMG_7202 IMG_7203 IMG_7204 IMG_7205 IMG_7206

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

44
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Diana - "La madre"
8 years ago

åh men alltså jag smäller av, vad gott det ser ut och vad jag absolut INTE kan äta det där just nu hahaha men såå gott. Sparar receptet till något kalas! 😀

Nina Green
Nina Green
Reply to  Diana - "La madre"
8 years ago

Håller med dig Diana. Ser så mumsigt ut som man dör. Haha

Diana - "La madre"
8 years ago

åh men alltså jag smäller av, vad gott det ser ut och vad jag absolut INTE kan äta det där just nu hahaha men såå gott. Sparar receptet till något kalas! 😀

Nina Green
Nina Green
Reply to  Diana - "La madre"
8 years ago

Håller med dig Diana. Ser så mumsigt ut som man dör. Haha

Cathrin
Cathrin
4 years ago

Går det bra att använda mandelmjöl o lite majsstärkelse istället?

niiinis
niiinis
Reply to  Cathrin
4 years ago

Har aldrig testat så det vågar jag inte svara på, men testa…. det kanske blir toppen!

Therese
Therese
4 years ago

Hur mycket vanligt mjöl ska man ha om man inte vill ha glutenfritt?

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
4 years ago

Det står i receptet, lite längre ned. 😀

Therese
Therese
Reply to  niiinis
4 years ago

Ska mängden pofiber också bytas ut mot vetemjöl?

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
4 years ago

Ja precis!

Nästa inlägg

Omelett med fetaost

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x