Magiskt god Jordgubbskladdkaka

Det var ju kalas igår…

…och jag har jobbat en hel del med recept i dagarna 2. En av kakorna jag gjorde var denna jordgubbskladdkaka. Jag hade den lite för länge i ugnen (glömde av) så den blev inte så kladdig, men våga ta ut den när den fortfarande woblar i mitten (när du skakar den lite) och låt den svalna helt i kylen och ät den så så kan jag lova att det kommer vara magiskt gott. Frostingen uppepå är pricken över i:et. Den här jordgubbskladdkakan måste du prova och baka. jag tycker dessutom att den blev lite fin. Finast blir det om du spritsar frostingen till jordgubbskladdkakan, men det går såklart jättebra att bara smeta på den också. Kakan blir så god med jordgubbarna som är både i kakan och uppepå, en riktigt sommarkaka som kommer bakas massor här hemma hela sommaren.

 

HÄR (<klicka) hittar du massor med recept på MJUKA KAKOR

 
För att variera kakan lite så kan du baka den med blåbär, hallon eller varför inte äpplen. Minst lika gott!

Jordgubbskladdkaka ca 8 bitar

2 ägg

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

125 g smör

Nypa salt

250 g jordgubbar

Topping:

2 dl vispgrädde

100 g färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform på ca 24 cm. Jag brukar täcka och fästa botten med bakplåtspapper. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.

2) Rör i vetemjöl, nypa salt och bakpulver tills det blir en riktigt seg smet.

3) Smält smöret och häll i det i smeten, rör om tills du har en jämn ganska så seg smet. Fördela ut i formen och dela några jordgubbar som du trycker i, grädda sedan i ca 20-25 min, den ska vara wobblig i mitten när du tar ut den.

4) Låt svalna helt, ha den gärna i kylen en stund.

5) Toppingen: Ha i alla ingredienser i en bunke, vispa tills du ha en härlig frosting som är lite fast. Ha i detta i en spritspåse och spritsa ut över hela kakan. Toppa med några färska jordgubbar.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

393
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Uppdatering rygg

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x