Västerbottensmuffins med Skagenröra

Västerbottensost….

…det kan ju aldrig bli fel tänker jag. Dessa Västerbottensmuffins med skagenröra på blev så goda så man nästan smäller av. Dessa tänker jag att man kan äta som förrätt, tilltugg eller på midsommar t ex. Min karl här hemma sa att dom var farligt goda, svårt att sluta äta. Kan inte annat än hålla med. Dessa Västerbottensmuffins kommer finnas som ett inslag på vårt midsommarbord jag tänker att de skulle passa lika bra på julbordet. Mums!

Kolla in flera förrätter (<klicka)


Dessa Västerbottensmuffins kan du förbereda fram till du ska ha på skagenröran, sen när de ska serveras så har du på röran.

Supergott tilltugg: RÄKTARTLETTER (<klicka)


En sån här muffins är rätt lagom till förrätt, är det så att du inte vill göra så många så halvera bara receptet.

Ett tips på riktigt gott tilltugg (<klicka)


Det här är superenkelt att svänga ihop och kräver ingen större kraftansträngning för att få dem riktigt aptitliga och härliga.


Västerbottenmuffinsar med Skagenröra, ca 15 st

Skagenröra:

1/2 röd lök

1/2 liten kruka dill

125 g handskalade räkor

200 g färskost (Philadelphia)

1 dl creme fraiche

50 g majonnäs

1 msk citronsaft


Västerbottensmuffinsar:

1 rulle pizzadeg 4 dl riven västerbottensost

200 g färskost med vitlökssmak (funkar fint med naturell också)

1 dl creme fraiche

Salt & peppar

1 ägg till pensling

Topping:

Räkor

Gräslök

Gör såhär:

1) Skagenröra: I en bunke har du i all creme fraiche. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.

2) Västerbottensmuffinsar: Blanda alla ingredienser till fyllningen. Rulla ut pizzadegen och bred på fyllningen. Rulla ihop den från långsidan, som en kanelbullerulle, eller rulltårta så förstår du hur jag menar.

3) Skär upp i 15 bitar och lägg i bullformar i en en muffinsplåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 200 grader tills de får fin gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.

4) Klicka på skagenröra på varje muffins, toppa med räkor och gräslök.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

4968
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
11 months ago

Muuums! Ser helt underbara ut! 😋
Älskar när det inte är krångliga recept 😍

Monika
Monika
11 months ago

Tror du det blir bra om man gör muffinsen dagen innan man ska äta dem?

AnsoAnna
AnsoAnna
11 months ago

Låter och ser jättegott ut! Kommer testa till midsommar :).

niiinis
niiinis
Reply to  AnsoAnna
11 months ago

Ja detta kommer bli såå bra till midsommar! 😍

Margaretha
Margaretha
11 months ago

Har precis testat (såg sååå gott ut) min muffinsfyllning blev superrinnig, har fyllning i hela köket😁 undrar vilket fel jag gjort….

niiinis
niiinis
Reply to  Margaretha
11 months ago

Fyllningen blir lite rinnig, men den ska du bre på och sen stänga in den genom att rulla ihop den.

Christin
Christin
11 months ago

Hur mycket räkor har du till toppingen ? Eller ska du
Använda från de 125 gr

niiinis
niiinis
Reply to  Christin
11 months ago

Det kan du göra, men jag använde utöver de 125. ☺️

Ann Catrine Sjöholm
Ann Catrine Sjöholm
11 months ago

Ser så goda ut. Tror du det fungerar att göra själva muffinsarna dagen innan?

niiinis
niiinis
Reply to  Ann Catrine Sjöholm
11 months ago

Ja absolut, sen toppingen samma dag. 🌿🇸🇪

Helene
Helene
11 months ago

Kan man frysa muffinsarna tro? Vi är bara 4 st som äter räkor, så tänkte göra halv sats annars. Och det borde väl gå bra att baka dom dagen innan?

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
11 months ago

Ja utan topping går de att frysa, annars kan man göra dom klara och sen frysa in dem och ”baka” dem samma dag. ☺️

Margaretha Larsson
Margaretha Larsson
Reply to  Helene
10 months ago

Bland det godaste jag ätit och lätt att göra. Kommer att göra dem fler gånger. Så goda. Gräddade dem 15 minuter. Perfekta.

niiinis
niiinis
Reply to  Margaretha Larsson
10 months ago

Härligt att höra! ☀️☀️☀️

Mona
Mona
10 months ago

Gjorde dom idag supergoa🙂👍

niiinis
niiinis
Reply to  Mona
10 months ago

Härligt!

Margreth
Margreth
9 months ago

Jättegoda. Första gången gjorde jag enligt receptet men andra gången tog jag filosdeg istället. Det blev ännu godare.

Eva
Eva
5 months ago

En kort fråga bara: Hur lång tid i ugnen?

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
5 months ago

Ca 15 min ungefär tänker jag, viktigast är att du håller koll på färgen. Gyllene sådär, då är det perfekt!

Camilla
Camilla
4 months ago

Kan man använda smördeg istället?

Camilla
Camilla
4 months ago

Hur stora formar?

Nästa inlägg

Konstig dag & inspo till altanen

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x