ANNONS

FREDAGSLIVE – Västerbotten/räktartletter

Igår hade vi FREDAGSLIVE på min Instagram. Supertrevligt förutom att jag blivit bannad ifrån att köra LIVE under en period. Detta för att jag enligt Instagram brutit mot deras communityregler. Vet ni varför? Jo för att jag delade denna bild:

Detta meddelande fick jag alltså från en man. Jag blockade honom direkt. La dock ut denna på min Instastory för att visa hur galna meddelanden man kan få. Men VIPS /- det så hade Insta tagit bort det. De stängde också ned mig på olika sätt. Jag kunde till en början inte tagga samarbetspartners, den tjänsten kom tillbaka rätt fort dock. Däremot så kunde jag igår inte köra LIVE. Jag vet inte hur länge jag blir straffad, vi får se? Nej men så vi fick köra LIVEN från Tonys konto på Instagram istället. Så vad ni än gör?! Passa er för att dela sånt här.

Nu ska du i alla fall få recepten på godsakerna jag gjorde på liven. Dessa räk och västerbottenstartletter var verkligen gaaaalet goda. Ni som såg liven förstod nog det tror jag. 😅

RÄK & VÄSTERBOTTENTARTLETTER, 4 st

4 minitartletter (finns i välsorterade matbutiker)

50 g riven västerbottensost

1 ägg

2-3 msk grädde

25 g stenbitsrom eller löjrom

1/4 rödlök

1/2 dl creme fraiche

Färsk dill

1 dl handskalade räkor

Gör såhär:

1) Knäck i ägget i en bunke. Häll i grädde. Riv i osten och blanda runt lite. Häll i tartletterna. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Äggstanningen ska ha stannat och fått lite färg.

2) Hacka rödlöken smått. Klicka på creme fraiche, löjrom och strö på rödlök, räkor och avsluta med en dillvippa.

Sedan blev jag tvungen att testa en TIKTOK trend som rullar nu. Det ser sååå gott ut!

GURKANITTAR

1 gurka

1 dl färskost Philadelphiaost

1 dl mjukost bacon

200 g rökt skinka

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Ta en potatisskalare och dra längs hela gurkan så du får långa tunna skivor. Lägg dem på en skärbräda bredvid varandra, lägg dem lite omlott. Pressa lätt över med hushållspapper.

2) Blanda färskost, mjukost och strimlad rökt skinka. Salta och peppra. Bred sedan på hela röran uppepå gurkskivorna. Strimla på nästan all skinka, spar lite till toppingen. Snurra sedan ihop rullen och skär ur ca 2,5-3 cm breda rullar. Toppa med lite strimlad skinka.

Limoncello Tropical Prosecco Cooler, 2 p

1/2 flaska valfri bubbel, jag tog cava

6 cl limocello

3 cl Tropisk juice koncentrat

Färska hallon

Gör såhär:

1) Innan servering, ställ gärna glasen lite kallt. Lägg även de färska hallonen kallt, gärna frysen.

2) Häll i limoncello, tropisk juice koncentrat och sist på med bubblet. Dekorera med de frysta hallonen.

Så gott så det var inte klokt! Du måste testa.

Gillar du recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄRFölj mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄRFölj mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00