ANNONS

Helgkyckling – 3 rätters

/

Ja idag är det ju redan Lill-lördag. Älskar att veckorna går fort nu, snart får jag äntligen åka och hälsa på min Thedde i Schweiz. Som vi längtar efter honom nu. Vi har inte setts sen den 29:e juli. Då var sista gången vi sågs och jag fick krama honom, längtar till jag får krama honom igen. När vi ses så kommer det vara exakt 3 månader sedan vi sågs. Det längsta jag varit ifrån honom någonsin. Ska bli så härligt!

Eftersom det är Lill-Lördag så tänkte jag tipsa dig om en god trerätters som vi gjorde förra hösten. Detta blev en riktig höjdare verkligen. Allt var sååå gott!

FÖRRÄTT: Chips med smetana, löjrom och rödlök.

Potatischips (lättsaltade)

Smetana

Löjrom

Rödlök

1. Lägg ut de lättsaltande chipsen på ett fat. Vi var bara två som skulle äta så vi gjorde inte så många. Är ni fler så tar ni större fat med mera chips.

2. Klicka på smetana på varje chips. Du ser ungefär hur mycket jag använde.

3. Klicka på löjrom eller stenbitsrom som vi använde.

4. Toppa med finhackad rödlök. Alltså dessa små munsbitar är verkligen ”heaven” i munnen. Det går inte att sluta äta. Så gör inte så många för då orkar ni inte resten av maten. 🤣

Ett glas bubbel är trevligt under tiden du står och lagar mat. Alkoholfritt funkar också, förresten så tipsar jag om Richard Juhlins ”Odd Bird” om du letar efter ett gott mousserande alkoholfritt.

VARMRÄTT: Helgkyckling, 4 p

4 kycklingfileer

4 portioner kokt ris

Sås:

4 1/2 dl vispgrädde

4 msk kalvfond

1 1/2 dl vitt vin

1/2 citron (saften)

1 knippe hackad persilja

1 1/2 dl riven parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1. Koka riset enligt anvisningarna. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i smör i en ganska så het panna. Salta och peppra.

2. Lägg riset i en ugnsfast form. Platta till det lite. Lägg kycklingfiléerna på riset.

3. Gör såsen i en bunke. Häll i alla ingredienser och rör runt ordentligt. Häll allt över kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg. Vi åt sparrisbroccoli till som jag stekte i vitlök och salt, en skvätt grädde som det sedan får stå och puttra i tills det mjuknat.

EFTERRÄTT: Gino 4- 5 p

250 g jordgubbar

1 päron

1 banan

150 g vit choklad

Vaniljglass

Gör såhär:

1. Tjoffa all frukt i små tärningar. Lägg allt i små ugnsfasta formar.

2. Hacka chokladen i små bitar också. Strö på dem över frukten. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills chokladen fått fin färg.

3) Servera direkt med vaniljglass. Såååå gott!

Smaklig spis!

Gillar du recepten får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00