ANNONS

Världens bästa ingefärsshot som håller förkylningarna borta

Godmorgon!

Hmm, börjar känna mig lite krasslig. Eller jag känner av lite obehag i halsen, så dags att sätta igång med det som brukar hålla förkylningen borta. Det finns dom som druckit en shot av denna varje morgon sen 5 år tillbaka och inte varit förkylda en endaste gång. En del säger att de inte dricker det på sommaren utan börjar i augusti och kör på till april typ. Det gör man som man vill…. Men det som verkar helt fantastiskt är ju att det verkar hålla förkylningar borta. Så hög tid att tipsa dig om denna dunderkur till ingefärsshot igen! Denna innehåller lite annat smått och gott och jag tänkte förklara vilken egenskap varje ingrediens har lite längre ned.

Den här kommentaren fick jag för många år sedan och den har fått hänga med för det är ungefär såhär den här ingefärsshoten har funkat för många. Detta recept ger 1 liter ingefärashot så den kommer räcka ett bra tag. Håller sig perfekt i kylen.

RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT

200 g färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

4 tsk malen gurkmeja

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Koka 1 liter vatten.

2) Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på.

3) Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna. Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter.

4) Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt.

5) Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rör om ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock. Förvara i kylen. Innan du tar av ingefärsshoten så skaka alltid om den.

Den här effekten har ingredienserna.

Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, bra för tarmar och mage. Ökar blodflödet, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!

Citron: Perfekt källa till vitamin C. Innehåller även bioflavonoider som är antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Citron är nyttigt som stärker ditt immunförsvar och har en läkande effekt på skador på kroppen, som orsakas av fria radikaler. Den besitter antibakteriella egenskaper och har en renande effekt på blodet, ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen vilket kallas detox.

Honung: Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Antiinflammatorisk och läkande i t ex tarmen.

Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. –Gurkmejans effekt är lika stark – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin.

Kanel: Reglering av blodsocker, förbättrad insulinkänslighet och inverkan på hjärt- kärlhälsa.

Japp, så denna morgon ska jag starta med att tillverka min dunderkur till ingefärsshot. Dessutom ska jag fortsätta dagen med att dricka min dunderkur till te också så hoppas jag mota Olle i grind. Här är dunderkurerings tet.

Dunderkurerings te

2,5 dl kokt vatten

1 msk hackad ingefära

1 msk honung

1/2 citron (saften)

pukka te (tipsar längre ned vilka sorter jag brukar dricka)

Gör såhär:

1) Koka upp vattnet men låt det svalna till 60 grader.

2) Hacka ingefäran smått och lägg i en tesil. I en stor kopp, ha i tesilen, pressad citron, honung och tepåse.

3) Låt stå och dra i ca 10 min, täck gärna över koppen så den håller värmen, jag brukar vika ihop ett par kökshanddukar som jag bara lägger över. Du kan också värma den några sekunder i mikron om du vill.

Detta dricker jag sen flera gånger på en dag, så mycket jag orkar helt enkelt. Riktigt riktigt bra….

När jag är förkyld så älskar jag och dricka Lemon,ginger & manuka honey, finns HÄR. Så god är den! En annan favvo är mint refresh, finns HÄR och en som jag bara älskar är Vanilla Chai (<klicka) dricker nästan varje dag.

Nu ska jag gå och kika dagens ranson av te, vi hörs sen igen!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

322
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
9 months ago

Älskar också Pukkas teer. Tips! Om du inte har, så prova den med smak av äpple och kanel 👌🏻 Såå god! 🥰. Krya på dej nu ❤️. Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
9 months ago

Åh! Den har jag alltid hemma! Sååå sååå god! Tack snälla. Kram ❤️

Marie
Marie
9 months ago

Vilken sort av kanel är att föredra?

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
9 months ago

Ceylon kanel är den bästa men funkar med vilken som.

Anna
Anna
9 months ago

Hur länge håller sig ingefära shot i kylen?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
9 months ago

Min har hållit upp till 2 månader.

Img 2278.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 36

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x