Innehåller annonslänkar

Krämig linssoppa med gott snabbt bröd

Onsdag redan

Tiden springer som vanligt och jag har fått de där första höstkänslorna, har dina infunnit sig än? För mig är hösten soppor, grytor och murriga hem med tända ljus. Så med det kom suget att börja testa lite nya soppor. Här gjorde jag riktigt enkelt för mig, men wow så himmelens gott detta blev. Du måste testa! Det blev en krämig linssoppa och ett snabbt bröd som jag bakade till. Brödet, åh det blev så gott. Har en lite sådär krispig yta och passade riktigt bra till den krämiga linssoppan. Tänk vad gott när man kan doppa brödet i soppan och surpla i sig. Den här soppan är löjligt enkel att svänga ihop, jag lovar dig! Och perfekt till hösten.

Mer soppa: ALLA SOPPOR (<klicka)


Härlig linssoppa och snabb limpa, 3 p

1 tetra milda mild tomatsoppa

1 1/2 dl grädde

100 g cream cheese (Philadelphia – vegansk om du äter veganskt)

1 1/2 tsk torkad timjan

1/2 krm cayennepeppar

Salt & peppar

1/2 msk crema balsamico

1 tetra linser (jag har dessa -> KLICKA HÄR)


Bröd:

6 dl vetemjöl (för grövre bröd så byt ut lite mot t ex rågsikt)

1 tsk salt

3 tsk bakpulver

2 1/2 dl mjölk (havremjölk om du äter veganskt)

75 g smält smör (vegansk om du äter veganskt)

1 1/2 msk ljus sirap (eller mörk sirap)


Gör såhär:

 

IMG_2085


1) Häll i tomatsoppan i en kastrull. Häll i grädde, ha i cream cheese, alla kryddor och crema balsamico. Låt koka upp ordentligt och sjuda en stund.

2) Häll av linserna och skölj dem i ett durkslag med vatten. Låt rinna av och häll sedan i dem i kastrullen. Låt värmas en smula.


Brödet:

3) Sätt ugnen på 180 grader, blanda sedan alla ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk, sirap och smälta smöret och blanda ihop till en kladdig deg. Lägg degen i en limpform eller som jag gjorde, i en glasform. Klä den med bakplåtspapper först bara.


Såg också denna form som jag tyckte var både fin och praktisk för t ex bröd. Ernst såklart, allt han tar i blir ju bra vad det verkar. ☺️ Finns HÄR.

Grädda i ca 50 min. Låt det gärna stå och svalna lite i formen innan du skär upp det och serverar det till soppan. Så gott med smör och ost till just den här soppan.

4) Häll upp soppan i en djup tallrik. (Här nedan kommer jag tipsa om fina djupa tallrikar/skålar som det är fint att servera soppa ur.) Ha i en klick med cream cheese som får smälta ned med soppan, väldigt väldigt gott

Tips: Servera gärna soppa som en förrätt med lite bröd till, så uppskattat och väldigt gott och lagom som förrätt.

2 pack skålar Potteryjo HÄR // Skål Scandiliving HÄR // Skål Mateus HÄR // Skål Ferm Living HÄR // Tallrik House doctor HÄR // Tallrik Broste Copenhagen HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

 
263
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Höst och temys

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x