Höst och temys

Innehåller annonslänkar för Bodystore & reklam för vår Loppis.

Godmorgon!

Nu börjar min teperiod. Sitter här just nu med te framför mig. En av mina favvosorter, Vanilla Chai. Det är nu man kommer gosa in sig i murret hemma med tekokaren igång mest hela kvällarna och njuta av allt nytt som visas på tv:n. Eller är det för tidigt? Hösten känns ändå som den står och knackar på dörren här.

Det här är en av mina favvosorter av Pukkas teer. Den här återkommer jag alltid till. Älskar det, så gott och värmande. Finns HÄR.

En annan som jag gillar är den som heter Night Time. Innehåller allt som hjälper en med sömnen. Jag tycker verkligen att den funkar de kvällar jag avslutar med den. Finns HÄR. Alla teer är koffeinfria.

Såg ni min bukett i bakgrunden? Den sista för sommaren tror jag av mina dahlior. Såg just i morse hur jag ska bete mig för att vinterförvara dem till nästa sommar. Dom har varit sååå vackra hela sommaren verkligen och blommat frenetiskt.

Här nedan tänkte jag tipsa dig om något gott att äta till den där härliga tekoppen på kvällen. Dessa bars är såå goda och tar tyvärr slut i ett nafs. Man får helt enkelt baka fler omgångar så man har. Går fint att frysa!

Ett tips till kvällsmyset när du dricker te:

Energibars, 8 st per sats

2 ägg
½ banan
1 dl solroskärnor
4 dl havregryn
några torkade aprikoser (eller annan torkad frukt)
1 msk honung
50 g mörk choklad
½ tsk rapsolja

Gör såhär:

1) Knäck i äggen i en bunke. Häll i solroskärnor, havregryn och honung.

2) Mosa bananen och klipp de torkade aprikoserna i mindre bitar. Mixa allt med en handmixer eller i en matberedare, det ska bli som en ganska så seg smet.

3) Ta en brödform som du har i bakplåtspapper i, jag har en liten brödform. Tryck ut smeten i formen. Skjuts in i ugnen i 175 grader i ca: 15-20 minuter.

4) Ta ut och låt det svalna ordentligt. Smält under tiden chokladen, droppa i ½ tsk olja (typ rapsolja) i chokladen. Häll chokladen över brödformen och ställ i kylen för att låta chokladen stelna. Skär upp i 8 bitar och plasta in. Förvara inplastade i kylen. Håller i ca 1 vecka i kylen men betydligt längre i frysen, perfekta att frysa in styckvis.

Fortsätter tipsa om Loppis & Kaffestuga nu i helgen:

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina