ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lyxiga Korvgratängen

/

Innan dagen drar igång så måste jag tipsa dig om min korvgratäng jag gjorde igår. Oh lord så god den blev, denna bara måste du testa. Känns som en lyxig korvrätt som helt klart skulle platsa på t ex en Söndagsmiddag med familjen.

LYXIGA KORVGRATÄNGEN, 6-8 pers

Kika gärna på flera goda korvrätter HÄR.

550 g falukorv (jag köper Lidls Enebackens delikatess – fått bäst i test flera år i rad, hög kötthalt också och så god).

4 tomater

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 msk rårörssocker

1 dl vitt vin (tips: köp alkoholfritt vitt vin på matvarubutiken, godare än matlagningsvin)

1 msk dijonsenap

2 tsk torkad basilika

200 g fetaost

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

3 dl grädde (valfri fetthalt)

Salt & peppar

2 dl riven ost med mycket smak, jag tog prästost

Ris

Gör såhär:

1) Skiva upp falukorven i ganska så tunna skivor.

2) Skiva tomaterna och sedan varvar du dem i en ugnsfast form.

3) Hacka rödlöken, pressa i vitlökarna och ha sedan i allt i en oljad stekpanna. Stek på medelvärme till löken mjuknat. Den ska inte ta färg. Häll i vitt vin och socker och låt vinet koka in helt.

4) Blanda sedan lökröran med creme fraiche, smulad fetaost, senap, basilika, salt och peppar. Häll det över korven.

5) Ha på riven ost och skjuts in i ugnen på 215 grader varmluft eller 225 vanlig i ca 25 minuter eller tills allt fått fin färg och puttrar sådär härligt.

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00