ANNONS

Kryddig korv i ugn

/

Oh la laaaaaa så god mat jag gjorde igår! Det var något så trist som KORV på matagendan igår. En hel falukorv att göra vad man vill med. Min familj älskar min korvstroganoff  så det hade ju kunnat vara ett alternativ men blööööök vad tråkigt det är att alltid göra samma alltså! 🙁 Så igår testade jag mig fram och tänkte att jag ville göra den här tråkiga falukorven lite roligare.

IMG_3490

RECEPT:

1 falukorvsring
1 röd lök
2 msk sötstark senap
½ burk creme fraiche
3 dl grädde
2  tsk hela grönpeppar
1 tsk hela rosepeppar
1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver
1 msk honung
salt
skivad ost

Gör såhär:

1)  Lägg falukorvsringen i en ugnsfast form, snitta den med ca 1 cm mellanrum. Inte ända ner utan korven ska fortfarande sitta ihop.

2) Skala och dela en rödlök. Skiva rödlöken smalt och lägg i lite lök mellan varje skiva.

3) Ringla lite sötstark senap över hela korven och krydda sedan med vitlök/lök pulver.

IMG_3489

4) Ställ in korven i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

4) Mortla all peppar och blanda sedan den med creme fraiche, grädde, honung och salt.

5) Ta ut korven och häll över peppar/creme fraicheblandningen över hela korven. Avsluta med att lägga ostskivorna uppepå korven.

6) Grädda i ugnen i ytterligare 15 minuter. Servera med mos eller makaroner.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

1
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00