Tjockkorv i färskostsås

Idag lagade jag en snabblunch här hemma, hade en sån kylskåpsrensardag och kände att jag behövde använda lite saker i kylen innan det blev gammalt. Brukar ni göra så? Jag tycker det kan vara den roligaste matlagningen, man får liksom se var man hamnar? Idag hade jag färskost som jag kände att jag ville bli av med och så hittade jag ett kycklingkorvpaket i frysen. Ja men sen satte jag igång! Kan säga att den här korvrätten satt som en smäck här hemma. Tony tyckte det var suuuuupergott. Så kul när man lyckas med de här inte alls planerade rätterna faktiskt. Kan tänka mig att Milo kommer älska det, han får äta resten av den ikväll.

TJOCKKORV I FÄRSKOSTSÅS, ca 4 pers

4 st valfri tjockkorv (jag använde kycklingkorv)
1/2 knippe salladslök
1 msk tomatpuré
1/2 dl ketchup
1 1/2 dl vatten
1 msk kalvfond
200 g färskost (typ Philadelphia)
lite salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Skiva korven i 1 cm breda skivor. Skär den gärna lite diagonalt över korven så blir skivorna lite ”roligare”. Hur roliga det nu kan bli? Stek dem i lite olivolja eller smör.

2) Strimla salladslöken och ha i den också, låt den steka med en stund.

3) Ha i tomatpure, kavlfond, ketchup och häll sedan på vattnet. Låt det sedan stå och puttra under några minuter.

4) Ha i färskosten, rör om tills den ”smält” ned i såsen. Låt puttra i ca 3-4 minuter på medelvärme. Servera till valfri pasta. Jag valde fullkornsspaghetti till. Klipp gärna över lite salladslök innan du serverar.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg.)