Nyttiga rabarbermuffins och snacks

Innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart

Dags för lite tips, jag gillar själv tips och tycker därför det är roligt att ge lite tips också. Här ska du få några. Jag får nämligen ofta frågor om vad jag äter, och vad jag äter till snacks. Jag förstår att jag får frågan för snacks är faktiskt en stor del av ens liv. 😀 Här ska jag ge dig tips på sånt som jag brukar snacksa på på veckodagarna. Nyttigt och otroligt gott!

Bild lånad av Snacks-Nytt på Instagram.

Vill du snacksa utan att det är onyttigt måste jag tipsa dig om dessa supergoda russin, sour WaterMelon. Finns också i jordgubbssmak. Ämen dom är sååååå goda! Mina har just tagit slut, använder dem nämligen i min hemmagjorda granola också. De här sitter jag ofta och mumsar på i soffan på kvällen, som att äta godis fast det är en miljard ggr nyttigare!

Pauluns nyttiga nötbar

Har ni testat dessa? Så mättande och så goda. Till kaffet är det nästan som att sitta och tugga på någon kaka. De här är också något som är perfekt att stoppa i väskan och äta på när man blir sugen.

Rostade cashewnötter med havssalt

Jag är så glad för jag har inte tålt cashewnötter så bra tidigare men nu går det bra igen. Nötter i lagom dos är liksom wooooow. Dessa rostade med havssalt är sjukt goda! Ha dem även i sallad, i en wok när du lagar mat är det hur gott som helst. HÄR hittar du ännu fler tips på nyttiga snacks!

Något som jag också fått massor med frågor om är receptet på mina nyttiga rabarbermuffins. Alltså, dom blev såååå goda så jag höll på att smälla av. Nyttigt också, ja allt utom vaniljsåsen, det var havrebaserad vaniljsås och den är farligt god. 😋😋😋

NYTTIGA MUFFINS MED RABARBER, ca 6st

2 mosade bananer

1/2 dl kokosolja

1 tsk bakpulver

2,25 dl havregryn

1 tsk kanel

1 tsk nymortlad kardemumma

Nypa salt

1 stång rabarber

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Häll havregrynen i en blender och gör det till mjöl.

2) Blanda mjölet i en bunke med kanel, kardemumma och salt.

3) Smält kokosoljan så den är rinnande, häll i det också. Ha också i de mosade bananerna. Rör ihop till en ganska så kraftig smet.

4) skala och skiva rabarbern. Klicka i smeten i muffinsformar. Grädda sedan i ca 15-20 min. De ska vara nästan torra när du känner med stickan. Servera med vaniljsås tex.

Tips: Använd annat än rabarber, ta hallon eller blåbär. Äpple funkar också jättefint!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

51
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
3 years ago

Men åh så gott!

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
3 years ago

Jättegoda! 😋👌🏻

Annette
Annette
3 years ago

Tack, för tipsen!
Det blir muffins imorgon!

niiinis
niiinis
Reply to  Annette
3 years ago

Härligt! 😍

Jessica Svensson
Jessica Svensson
3 years ago

Ser riktigt goda ut! Men om man inte har kokosolja, kan man använda vanlig olja (eller något annat?

niiinis
niiinis
Reply to  Jessica Svensson
3 years ago

Absolut! 👍🏼

Heléne
Heléne
3 years ago

Tror du hela havregryn skulle funka också?😋

niiinis
niiinis
Reply to  Heléne
3 years ago

Nja…nej det tror jag faktiskt inte. Du bör nog tjoffa ned dem till ett mjöl. 👍🏼

Nästa inlägg

Världen bästa dag!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x