Enkla pastarätter och Majlis är modig

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Ja men det är så himla spännande nu för äntligen har Majlis börjat vara ute på altanen med oss. Jag vet inte om ni minns för något år sedan när vi övade, då fick hon vara ute på altanen där vi bodde förut men då fick hon sår på huvudet av stress visade det sig när vi pratade med en veterinär.

HÄR kan ni läsa det inlägget. Kolla på na, lilla tussan. Så då insåg vi att hon nog inte kan vara ute alls, att det stressar henne alldeles för mycket. Hon är ju en ängslig liten tjej och har alltid varit.

Förra året försvann hon ju. Du kan läsa HÄR. Hon fick ju stryk som tusan då och var riktigt illa tilltagen. Hon återhämtade sig tack o lov helt utan blessyrer förutom att själen nog fick sig en riktig smäll.

Så nu har hon varit ute lite på altanen i ett par dagar. Det har gått fint. Hon svävar inte ut nämnvärt men det spelar ju ingen roll. Att hon bara susar runt här där vi är, är ju såna framsteg så det är inte klokt. Hon är också chippad sen hon bodde på ”Hitta Katten” så den biten är kirrad.

Nu till något annat, igår lagade jag 2 rätter här hemma som jag tänkte tipsa om. Detta var alltså en lunch och middag jag lagade. Tänkte bara tipsa så detta går så galet snabbt och blir så galet gott. Skrev om det på min insta och det var många som ville ha tips. Glömde dock att skriva om tomatpeston i en av rätterna… 🙈

Den första rätten lagar jag ofta! Går snabbt, är såååå gott och faktiskt nyttig med. Ser alltid till att ha ingredienser hemma till det här om man blir hungrig och behöver något snabbt. Du kan laga den på vanlig fetaost men den blir absolut godast på vegansk feta. Den slår allt! Älskar den och köper nästan aldrig vanlig till mig längre.

Ninas snabba fetapasta, 4 p

500 g pasta (valfri sort, jag kör rårispasta som är nyttig och glutenfri)

1 paket fetaost vegansk (såhär ser den ut som jag köper)

400 g krossade tomater (tipsar om dessa storpack av krossade tomater, alltid i vårt skafferi)

1 dl färska örter (jag tog timjan, rosmarin och basilika från trädgården)

2 msk tomatpesto (min nya kärlek, sååå gott i pastarätter)

1 tsk paprikakrydda

Salt & peppar

Tips: Gott att ha i hackad 1 lök och 2 pressade vitlöksklyftor men min mage mår bäst utan.

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Häll i de krossade tomaterna i en stekpanna. Ha i tomatpesto. Hacka i örterna, krydda också. Låt det puttra på medelvärme i 10 min. Rör om då och då, blir det för torrt så häller du i lite vatten.

3) Skär fetaosten i mindre bitar och ha i den. Häll till slut i pastan. Kör runt några varv med spateln och servera.

Här nedan nu så ska jag tipsa om nästa snabba pastarätt som jag brukar svänga ihop. Den här går också ruskigt snabbt och blir så god!

Ninas snabba bönpasta, 4 p

500 g pasta (valfri sort, vi kör nästan alltid den HÄR pastan till vardags här hemma)

2×380 g Beans Salsa Original (<klickbar länk)

2 dl riven smakrik ost

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Häll i salsan i en stekpanna. Rör runt tills den är varm. Häll i pastan, och 1 dl av den rivna osten. Rör runt.

3) Servera och avsluta med att ha på resten av den rivna osten uppepå.

Enkelt & gott!

Nu ska jag äta rester från igår, ser fram emot matlådan. Tänk att rester kan vara så gott ibland?

Kram Nina

40
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tina
Tina
1 year ago

Är jag blockad på Insta?

niiinis
niiinis
Reply to  Tina
1 year ago

Va? Det är inte många jag blockat på Instagram så det tror jag verkligen inte.

Nästa inlägg

Magisk doft i rummet

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x