ANNONS

Bakad sötpotatis i sallad

/

Hej!

Ja men dags för ett gottigt recept igen, lite sent men ändå. Det här är perfekt som lunch eller när du vill äta något enkelt. Det är också toppen till en kyckling eller kötträtt. Jag åt det själv till lunch idag och det var supersmarrigt.

BAKAD SÖTPOTATIS I SALLAD MED KOKOS/CITRONDRESSING, 4 port

2 stora sötpotatisar

2 vitlöksklyftor

5 msk olivolja

1/2 tsk paprikakrydda

1 citron

1/2 tsk torkad timjan

Salt & peppar

Flingsalt

Dressing:

1,5 dl kokosmjölk

1/2 citron

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

Salt & peppar

Gör såhär:

8A927CB4-F540-488E-9191-7FE137873788

1) Skala och skiva sötpotatisarna i stora ganska så tjocka skivor. Ca 1 cm tjocka. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.

2) Riv zesten (skalet) på hela citronen. Blanda det med pressad vitlök, timjan, paprikakrydda, olivolja, salt och peppar. Pensla röran uppepå sötpotatisskivorna. Släng på lite flingsalt. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. Håll koll så potatisen inte bränns.

3) Dressing: Blanda kokosmjölk, riv i citronskalet, pressa i vitlök, honung och salt och peppar. Blanda.

4) Skär sallad. I min hade jag grönkål, gröna vindruvor, tomat och gurka.

5) Sötpotatisen får gärna vara varm. Skiva den i mindre bitar och blanda i salladen. Häll över dressingen på hela salladen. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

7
40

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00