ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mango Chutney Kyckling

/

Middagstips!

En kyckling jag ofta lagar hemma är denna mango chutney kyckling, du kan även byta ut kycklingen och göra det med t ex fläskfile. Mango chutneyn sätter en lite söt smak på allt och det gör att kycklingen kommer ännu mer till sin rätt. Ät det med ris eller varför inte med potatis av något slag, klyftpotatis till har vi ätit flera gånger.

Mango Chutney Kyckling, 4 p

4 kycklingfiléer

1 röd paprika

1/2 knippe färsk basilika

2 vitlöksklyftor

2 msk mango chutney

2 msk kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

1 1/2 dl vatten

Salt och peppar

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt, men fetast blir godast)

1 1/2 dl grädde (valfri fetthalt, men fetast blir godast)

Gör såhär:

1) Dela kycklingen i mindre bitar, hacka paprikan också i mindre bitar. Börja med att steka kycklingen i lite olivolja tills den är genomstekt. Sedan har du i paprikan. Stek med den tills den mjuknar.

2) Hacka basilikan smått. Pressa i vitlöksklyftorna i kycklingen, ha i basilika, mango chutney, kycklingfond, soja, salt & peppar. Rör om lite och häll sedan i vattnet. Låt puttra i ca 5 minuter, rör om då och då.

3) Ha i creme fraiche och grädde, låt puttra i ca 5 minuter till, rör om då och då.

4) Ha på några basilikablad innan servering.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

17
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00