ANNONS

Köttfärspiroger

/

Häromdagen gjorde jag köttfärspiroger till ungarna. Behövde göra något snabbt och hade en smördeg i kylen. Perfekt tänkte jag och började brassa i ordning en köttfärsröra. Detta blev så gott så Milo utbrast: ”Det här är det godaste jag ätit någonsin mamma”. Det betyget är nog det absolut finaste man kan få. Här ska du få receptet på detta och jag lovar… det är busenkelt!

KÖTTFÄRSPIROGER 6 ST

ca 400 g köttfärs
4 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk torkad timjan
2 dl vatten
smördegsplatta
4 dl riven ost
1 ägg

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den steks helt igenom.

2) Ha i tomatpure, kalvfond, salt, peppar, timjan och vatten. Låt puttra runt i ca 5-10 min.

3) Skär plattan till stora fyrkanter. Fyll varje fyrkant med lite av köttfärsen och toppa med riven ost.

4) Vik hörnet på plattan emot det andra hörnet. Pressa med gaffel så du stänger pirogen.

5) Vispa ägget och pensla pirogerna med dem. Strö på lite timjan uppepå pirogerna.

6) Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Här nedan kan du hitta lite fler recept att inspireras av:

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Lasagne med ostsås

Tacogratäng

Ninas Chili con carne

Kram Nina

6
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00