Köttfärspiroger

Häromdagen gjorde jag köttfärspiroger till ungarna. Behövde göra något snabbt och hade en smördeg i kylen. Perfekt tänkte jag och började brassa i ordning en köttfärsröra. Detta blev så gott så Milo utbrast: ”Det här är det godaste jag ätit någonsin mamma”. Det betyget är nog det absolut finaste man kan få. Här ska du få receptet på detta och jag lovar… det är busenkelt!

KÖTTFÄRSPIROGER 6 ST

ca 400 g köttfärs
4 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk torkad timjan
2 dl vatten
smördegsplatta
4 dl riven ost
1 ägg

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den steks helt igenom.

2) Ha i tomatpure, kalvfond, salt, peppar, timjan och vatten. Låt puttra runt i ca 5-10 min.

3) Skär plattan till stora fyrkanter. Fyll varje fyrkant med lite av köttfärsen och toppa med riven ost.

4) Vik hörnet på plattan emot det andra hörnet. Pressa med gaffel så du stänger pirogen.

5) Vispa ägget och pensla pirogerna med dem. Strö på lite timjan uppepå pirogerna.

6) Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Här nedan kan du hitta lite fler recept att inspireras av:

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Lasagne med ostsås

Tacogratäng

Ninas Chili con carne

Kram Nina

  1. Låter då gott, ska pröva det

  2. Malin skriver:

    Gud såå gott det såg ut! Använder du fryst smördeg el den på rulle? Fryst är väl mer för söta maträtter har jag fått för mig, men jag har säkert fel!

    1. niinis skriver:

      Jag använder den på rulle.

      1. Malin skriver:

        Det får bli fredagsmyset!! ♥️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..