Sista veckan innan jul

Godmorgon!

Här har jag hunnit med lite julgodistillverkning. Jag smög upp tidigt i morse och försökte att inte slamra alltför hårt med kastrullerna. Chokladkola med flinsalt och citronzest stod på schemat. Jag tror att det blev superbra, det ser så ut i alla fall. När jag skrivit klart till dig så ska jag slå in dem i smörpapper och sen ställa fram i en skål på köksön. Det är väl trevligt när det står framme lite julgodis såhär nära inpå jul?

Recept på denna härlighet kommer i veckan. Ska försöka hinna fixa bilderna till imorgon.

Trots detta otyg till väder som har tagit formen av ett grått täcke med flera lager så kämpar vi tappert med julkänsla. Det eldas ljus och tänds brasor om vartannat. Tomten har sin lykta med extra brinntid på värmeljusen. Jag vet inte hur många paket jag avverkat redan? Sjuk åtgång här hemma. Men vad mysigt det är med ljus. Det gör allt den här årstiden.

Planer för veckan?

Möte: Intressant möte imorgon, handlar om framtid. Ska besöka storstaden och kanske få köpa en ny bukett med vackra amaryllisar från hötorget. Glömde den förra buketten på Espresso House på Drottninggatan, ringde som en tok men fick inte tag på dom så jag gav upp och tänkte att den får lysa upp deras cafe eller så var det någon som tog den.

Julstress: Eeeeh ja. Den startar officiellt denna veckan för oss. Det är den här veckan som allt ska ske. Maten ska lagas, godiset fixas, bakverken bakas. Sen ska vi hinna med alla julklappar också. Vi har inte ens börjat men tack och lov vet vi ungefär vad de ska få. Har tänkt hinna städa och tömma tvättkorg också… men, jag ska inte stressa med det som inte är jätteviktigt. Så är det. Jag ger fan i om jag har skitiga fönster och tvättkorgen är tömd faktiskt. Jag gör det som är viktigast. Det som ska ätas och julklappar. Resten får vara om det blir för stressigt.

Skönhetsförberedelser: Ja jag ska fylla på fransar. Jag ska gå oftare nu så de inte hinner bli så glest innan jag fyller på. Jag trivs så bra i fransar då det besparar en hel del sminkande och så känner jag mig piggare. Naglarna ska jag fixa nästa måndag. Har hittat en ny tjej som jag ska testa, hon ska vara duktig. Sen ska jag vara kittad för julen. Dock så har jag ingen aning om vilken klänning jag ska ha på julen….har gått och blivit sugen på kjol också. Ja vi får se?

Nu ska jag jobba vidare här hemma. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

46
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
4 years ago

Det som hinns med hinns med försöker jag tänka. Klappar o mat är ju det viktigaste 🙂 Hur gör du i jul med alla frestelser god mat o julgodis är det strikt no no? Svårt tycker jag just vid jul

niinis
niinis
Reply to  Lena
4 years ago

Ska göra lite egen julmat i år Ska göra egen vegansk sill och egen vegansk julskinka. Ska bli så spännande! 🙂

Elin
Elin
Reply to  niinis
4 years ago

Vad gör du för skinka? Seitan? Jag gjorde kålrot förra året. Tyckte att den blev sådär… God fast inte julskinka liksom.

Nästa inlägg

Efterlysning

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x