Godaste Ost och skinkpajen med fetaost

Helgtips!

Hej Lördag. Medan vi håller till på Loppisen så tänkte jag att du kanske vill äta en god paj i helgen? Alltså matpaj är så underskattat måste jag säga, det är verkligen hur gott som helst. Äta med en grönsallad till bara, och så min vitlökssås till, halleluja. Sååå gott ju! Köp färdig pajdeg eller gör egen, det är busenkelt.

Ost & Skinkpaj

Pajdeg

4,5 dl mjöl
150 g smör
4 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning

2 schalottenlökar

150 g rökt skinka

3 ägg

3 dl grädde

3 dl riven ost (gärna smakrik)

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

1/2 krm cayennepeppar

1 tsk paprikakrydda

1 tsk vitlökspulver

150 g fetaost

Gör såhär:

1) Börja med pajdegen om du nu gör den själv. Nyp ihop rumsvarmt smör, mjöl och salt. Häll i vatten och knåda en deg. Du kan göra detta i en köksassistent också. Lägg degen i en plastpåse och låt stå kallt i 30 min.

2) Kavla ut pajdegen och täck en pajform. Nagga botten och förgrädda på 200 grader i ca 15-20 minuter.

3) Strimla skinkan. Skala schalottenlökarna och hacka dem smått smått. Fördela ut allt på pajbotten.

4) Vispa samman ägg och grädde. Krydda med alla kryddor och vispa allt så det blandas samman. Ha i all den rivna osten. Häll allt över pajen. Smula över fetaosten och ta sedan en gaffel och pressa ned den lite tillsammans med fyllningen.

5) Grädda på 200 grader i ca 25-30 min tills äggstanningen stannat av och pajen fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina