Kolasnittar & loppis

Reklam för vår loppis & kaffestuga

Godmorgon!

Snart är veckan slut igen, med den här farten blir jag ju 80 på nolltid. 😉 Och vår loppis med Kaffestuga går av stapeln, wow….har massor kvar att göra tills dess så nu gäller det att allt klaffar och att energin är på topp. Dessvärre har vi fått lite avhopp för några har blivit sjuka, men vi kör med flaggan i topp vi som står upp. ☺️ I början av veckan var vi till lokalen vi hyrt för att ha vår släktloppis på. Det är ju en idyll alltså, så himla himla fint och jag tycker det är som en liten Bullerby.

Älskar det lindblomsgröna huset som sett likadant ut så länge jag kan missa. Vi gifte oss ju precis bredvid här i Frösthults kyrka så detta kommer nog för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Hur kan man inte älska dubbeldörrar, helst när de ser ut såhär?

Skylten som står där så stor och ståtlig.

De gamla uthusen på gården. Jag får lite känslan som jag alltid fick när vi var och hälsade på farfar i norra Finland. Uthuset på gården liknar farfars så mycket.

Den gamla lyktstolpen och så flaggstången bakom (syns ej i bild). Ja men jag säger Bullerbyn.

Jag ska ju baka allt till loppiset och också vara där hela helgen. Så just nu bakas det för glatta livet, vill ju att dom som besöker ska få njuta av lite gott fika också. Kanelbullar och vaniljbullar tror jag det blir, banankaka med frosting tror jag också, och småkakor…. Sen klurar jag på några fler mjuka kakor och kanske någon paj. Får kanske bli den som jag har i min bakbok som är så drömgod! Recept HÄR. Ska testa några nya recept också, typiskt mig…. Att testa något nytt tills dess, kanske bättre att hålla sig till de gamla beprövade. 😅

Dessa ska jag i alla fall baka:

Dumlesnittar ca 16 st

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1,5 tsk vaniljsocker
10 st dumlekola

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner det i smeten.

4. Dela dumlekolorna i mindre bitar och blanda i degen. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.

Ett litet tips till dig är att sånt här kan vara så himla trevligt att ge bort. Framförallt att få i en sån ”gå-bort” present. Det enda du behöver är lite snöre och bakplåtspapper. Voilà! 🤍

Har du möjlighet så kom och hälsa på:

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

278
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MH
MH
8 months ago

Vilket mysigt hus och underbar dörr. Du är så otroligt flitig och så vackra foton. Lycka till med fika och loppis, kommer säkert mycket folk. Älskar loppisar men höll på falla för tre veckor sen över en med på en gammal spark och har en muskelskada som gör så otroligt ont. Hur har det blivit med din rygg Nina? Må väl från Österlen Skåne/MH

niiinis
niiinis
Reply to  MH
8 months ago

Men stackars dig! Hoppas det läker snabbt. Jag är tack och lov bättre nu, hoppas det fortsätter så. Kram

Lena
Lena
8 months ago

Vilka minnen som kommer när jag ser bilderna 🙂. När våra grabbar var små (ca 33 år sen) firade vi midsommar flera år vid Fröshults Bygdegård 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
8 months ago

Ja just det, det var midsommarfirande där förut ja. 🥰

Åsa
Åsa
8 months ago

Alltså de där kolakakorna med Dumle var de godaste ever!!! Har bakat flera omgångar sedan jag såg receptet på din sida, lade till 1 tsk flingsalt till ditt recept. De går åt direkt och alla i familjen älskar dem! Så jättetack för så smarrigt recept!

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa
8 months ago

🥰❤️🙏🏻

Nästa inlägg

Krämig linssoppa med gott snabbt bröd

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x