Godaste Tacopajen med guacamole

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicNest.

Underbara Lördag

En av favoritdagarna på veckan, helst när de står öppna och man inte har några planer alls. Bästa med helgen är när de får bli spontant. Igår lagade jag Tacopaj, det blev såååå gott. Guacamolen till var verkligen pricken över i:et. Du ska få recept för detta var så gott så vi har fortsatt och äta på det här idag också.

TACOPAJ

1 smördegsrulle

500 g nötfärs

1 röd paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 liten burk majs

1 påse tacokrydda

3 dl vatten

Äggstanning:

2 ägg

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

2 msk honung

Salt & peppar

Topping:

3 dl riven mozzarella ost

Tortilla chips

Guacamole:

2 st avocado

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar

1 msk honung

1 1/2 dl creme fraiche

Gör såhär:

1) Ta fram en ugnsform eller pajform med lite högre kanter. Lägg i smördegen i botten. Förgrädda i ca 15 minuter på 200 grader.

2) Stek nötfärsen så den får färg. Ha i majs, hackad paprika och lök, pressa också i vitlöksklyftan. Låt fräsa runt tills paprikan och löken mjuknat. Häll i tacokryddan och vattnet. Rör runt och låt puttra tills vattnet dunstat. Häll i all nötfärsröra i smördegsskalet.

3) Blanda allt till äggstanningen, vispa ordentligt. Häll det över nötfärsen. Toppa med riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills osten smält och fått lite färg och äggstanningen stannat.

4) Guacamole: Skala och ta bort kärnan från avocadosen, mosa dem. Pressa i vitlök, salta peppra och ha i creme fraiche och honung.

5) När du tar ut pajen sticker du i några tortillachips.

Gjorde en glutenfri till mig.

Tacopaj är verkligen jättegott och superenkelt att göra! Perfekt att äta med guacamole och massa goda grönsaker till. Gott också att äta med gräddfil och tacosås. Ta det du gillar bäst helt enkelt. Så mysigt att duka fram grönsakerna på fat på bordet så får man välja vad man vill ha.

Apropå dukning! Ta in färg i dukningen i vår. Ska jag säga? Mitt hem är beigare än beigast, dock så tycker jag det är underbart med lite färg på t ex dukningen. Blir man inte glad av lite färg på en dukning så säg? Ingen blir ledsen av färg, det kan vi ju i alla fall konstatera tänker jag.

Kopp Swedish Grace // Tallrik Swedish Grace // Duk Scandi Living // Kakfat Morris & Co // Glas Noblesse //

Hoppas du ska gilla receptet! Här hemma är i alla fall Tacopaj ett stående inslag. Mättande, lätt att frysa in i matlådor och bara värma när man är sugen. Så tips är att göra extra mycket så har man till matlådan också.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina