ANNONS

Taco & baconlåda med whiskysås

/

Halloj!

Hur poppis tror ni jag blev här hemma idag då när jag slog till på något så gott som Taco & Baconkaka i ugn med whiskysås? Snacka om succé! Eftersom det var en vanlig dag här hemma blev pasta enklast till, men tänker mig kanske lite härliga klyftpotatisar till när man vill göra den lite ”helgigare”.

TACO & BACONKAKA I UGN MED WHISKYSÅS, 3-4 pers

500 g köttfärs

2 paket bacon

1 påse tacokrydda

3 dl riven smakrik ost (t ex prästost eller Västerbottenost)

Whiskysås, 3-4 pers:

1,25 dl ketchup

0,5 tsk sötstark senap

0,25 dl farinsocker

0,75 dl vitvinsvinäger

2 krm chilikrydda

2 krm svartpeppar

0,5 krm cayennepeppar

0,25 dl vatten

1/2 tsk kinesisk soja

25 g smör

2 tsk whisky

Gör såhär:

1) Lägg bacon i en ugnsfast form. På bilden ovan ser du hur jag gjorde. Krydda 1/3 av påsen på baconen.

2) Ta köttfärsen som den är och platta ut den över baconen. (Jag tinade köttfärsen i micron och den hann att bli lite brun på ena kanten ifall du undrar.) Krydda 1/3 av påsen över köttfärsen. Lägg på osten. Vik sedan över baconskivorna över osten och köttfärsen.

3) Krydda sista tredjedelen över baconen. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 30 min. Skär sedan upp i bitar till servering.

Whiskysås:

1) Blanda allt förutom soja och smör till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme under lock i 20 min.

2) Ha i soja och smör, koka upp och sjud tills smöret smält. Häll sedan i whiskyn, rör om och ställ undan.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2
40

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00