Magiskt god KAFFEKAKA

Halloj halloj!

Idag har jag bakat igen, ja det hör ju inte till ovanligheterna kanske? 🙂 Idag blev det en kaffekaka, alltså veeeet ni hur god den var? Den var himmelskt god. Gillar du kaffe kommer du typ svimma, gillar du inte kaffe kommer du börja gilla kaffe… haha 😉 Receptet hittade jag på Hembakat men har ändrat lite i det.

IMG_4773

IMG_4767

IMG_4769

IMG_4770

IMG_4774
KAFFEKAKA

3 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kokt vatten

Kaffe/vaniljfyllning:

50 g smör
1 dl mjölk
1/2 dl kokt kaffe (kan vara varmt)
2 tsk snabbkaffe
1,5 msk vaniljsocker
2 msk florsocker

Garnering:

florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa strösocker och ägg riktigt pösigt och ljusgult.

2) Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vänd i det i äggsmeten.  Smält smöret och ha i det. Ha också i vattnet och vänd allt tills du har en slät smet.

3) Häll smeten i en springform (ca 24 cm i diameter) som är täckt av bakplåtspapper. Jag har ett i botten och sedan täcker jag sidorna med smalare bakplåtspappersremsor. Grädda i ca 35-40 min. Kolla kakan efter ca halva tiden, det kan behövas att du täcker den med bakplåtspapper så den inte få för mycket färg. Ta ut och låt svalna en del.

4) Fyllning: Smält smöret och ha sedan i resten av ingredienserna. Koka upp och låt puttra någon minut under omröring.

5) Dela sockerkakan i en över och underdel. Häll över fyllningen över både under och överdel. Sätt ihop kakan och pudra med florsocker. Ät och njut!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Sverigekaka

Mazarinrutor

Citronkaka i långpanna

Kram Nina

LOADING..