Mazarinrutor

På min födelsedag bakade jag mazarinrutor, Tony som älskar mazarinrutor var euforisk. Det är som mazariner fast de är bakade i långpanna. Så lyxigt med så himla många på en gång. Av den här satsen blir det rejält många, tror jag fick ihop över 20 stycken

Det här får du inte missa att testa baka. Enkelt och så vansinnigt gott, jag som inte äter gluten smakade och tyckte det var magiskt gott. Mandelmassa i bakverk är alltid en winwin situation.

RECEPT MAZARINRUTOR

350 g smör
200 g mandelmassa
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk bittermandelolja (kan uteslutas)
6 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Glasyr:

4 dl florsocker
ett par matskedar vatten
några droppar citron

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och riv sedan mandelmassan.

2) Blanda alla de torra ingredienserna, inklusive strösockret.

3) Vispa upp äggen, häll i mjölk och vispa runt det.

4) Rör i hälften av mjölblandningen, rör om. Ha sedan i resten och rör om tills du har en någorlunda jämn smet.

5) Ha i den rivna mandelmassan och sist det smälta smöret. Rör om tills smeten är jämn (förutom de härliga mandelamassa bitarna då).

6) Klä en bakplåt (jag använde en plåt som var ca 35×25 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten i den. Bred ut den jämnt. Grädda i nedre delen i ca 25 minuter.

7) Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en jämn smet, droppa i några droppar citron. Bred över glasyren på den avsvalnade kakan. Låt stelna innan du skär upp kakan.

Testar du att baka något av mina bakverk får du gärna tagga mig på sociala medier. #niiinis eller så taggar du mig @niiinis.se.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

  1. Hei. Har du oppskrift på glutenfria mazarin rutor?

    1. niinis skriver:

      Tyvärr inte, men byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix, sedan tillsätter du 1 1/2 msk fiberhusk.

  2. Hej
    Går d bra att göra dessa med dinkel? Älskar dina recept

    1. niinis skriver:

      Absolut! Tack snälla!

  3. De var verkligen goda, så det blir en ny omgång bakat i veckan.

  4. Evelyn skriver:

    Hej jag undrar om man kan frysa in kakan och ta upp när man får besök?

    1. niinis skriver:

      Går jättebra!

  5. Marie skriver:

    Älskar mazariner så dessa måste testas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..