Ballerinamilkshake

När mamma och pappa skulle komma till Öland så förberedde jag lite gotta åt dem. Grejen är att jag ville de skulle vara kallt, kallt för att vi hade tropiska nätter och svinvarmt om dagarna. Att äta kallt då känns så läskande på något sätt och det sista man vill göra är att äta en varm bulle eller något då.

Ballerina har ju ytterligare en härlig kärlekshistoria nu med kladdkakan. Det mest fantastiska är att det verkligen smakar kladdkaka om dessa små härligheter till kakor. Finns inget mer att önska liksom.

Jag tänkte att jag först ville testa att baka kladdkakekakor som det skulle innehålla lite ballerina i, sen ville jag även ha dom i det här kalla som jag nämnde!

Det blev precis HUR smaskigt som helst. Dessa milkshakes var precis det man önskade i värmen, kakorna till blev perfekta att doppa i milkshaken och sen ta en stor tugga av!

Avslutade det hela med att sticka i en Ballerina uppepå i den krämiga grädden och smula lite av kladdkakekakorna uppepå. Dom var sådär härligt seeeega!

RECEPT KLADDKAKEKAKOR:

80 g smör

100 g mörk choklad

2 dl strösocker

2 ägg

2,5 dl vetemjöl (mjölmix istället för mjöl för glutenfritt, tillsätt också 1/2 msk fiberhusk då)

0,5 dl kakao

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

6 st Ballerina kladdkaka

Gör såhär:

1) Smält smöret, knäck i hela mörka chokladen i smörblandningen.

2) Blanda alla torra ingredienser. Hacka också Ballerinakakorna till mindre bitar.

3) Rör samman ägg och socker, du behöver inte vispa här. Blanda sedan i de torra ingredienserna och Ballerinakakorna, rör om tills du har en seg jämn smet. Häll i smör/chokladblandningen och rör om. Låt smeten sedan stå en stund och bli lite stabbigare.

4) Rulla till bollar och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda på 175 grader i ca 10 minuter.

För att göra själva milkshaken så gör du såhär:

1/2 kg vaniljglass

4 ballerinakakor

2 kladdkakekakor

1,5 dl vispgrädde

Gör såhär:

1) Lägg i glass (låt den gärna vara lite tinad), Ballerinakakor och kladdkakekakorna i en bunke. Mixa sedan med en handmixer eller en elvisp tills du har en krämig milkshake.

2) Toppa med vispgrädde och smulade kladdkakekakor. Tryck i en Ballerinakaka. Tryck gärna i fler, galet gott att doppa i själva milkshaken!

9
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Boheme here i come

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x