ANNONS

Sverigekaka

/

Igår bjöd ju jag tjejerna på Sverigekaka. Jag VET ju hur gott det är alltså, även om jag inte åt den igår så kände jag doften. Nästan så doften satte sig i gommen liksom. Helt fantastiskt! Anyway…. det är ju en höjdarkaka ur alla synpunkter. Luftig, så god, enkel och riktigt vacker också!

IMG_1402
IMG_1404
IMG_1406

RECEPT:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Fyllning:

100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på sprinformen, smörj och bröa resten av kanterna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara torr om du testar med sticka.

Fyllning:

1) Koka upp mjölk och smör, tillsätt vaniljsockret och rör om tills det är slätt.

Färdigställ kakan:

1) Låt kakan svalna. Skär kakan i mitten så du har ett lock och en botten.

2) Häll mjölkblandningen över botten. Häll lite i taget så kakan hinner suga i sig av det.

3) Lägg sedan på locket och pudra över florsocker.

IMG_1409
IMG_1413

Här nedan har jag gjort en liten video på tillvägagångssättet på själva kakan!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00