ANNONS

Räkbakelser

/

Gokväll!

Ska snart dyka in i kylskåpet och kolla vad för gott jag kan fixa till oss denna Lill-Lördag. Något smarrigt ska jag väl kunna hitta på. Det finns några räkbakelser kvar från idag, alltssssååååååå…. Du MÅSTE testa! Så sjukt galet gott. Man smäller av alltså.

RÄKBAKELSER, 12 st

1 pizzadeg på rulle

250 g färskost (typ Philadelphia)

3 dl riven smakrik ost

1 1/2 dl riven parmesan

1 dl creme fraiche

Salt & peppar

2 msk hackad torkad gräslök (eller så tar du färsk)

150 g handskalade räkor

1/2 rödlök

Dillkvistar

Görsåhär:

1) Dela pizzadegen i 12 fyrkantiga bitar. Olja en muffinsplåt ordentligt, häll i lite extra. Detta gör själva pizzabehållarna alldeles supergoda. Lägg bitarna i varje form. Pressa till lite i mitten så det blir som en skål.

2) Blanda samman färskost, gräslök, riven ost, salt och peppar i en skål. Klicka i varje behållare. Ställ i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 min eller tills kanterna och ostblandningen börjat få färg.

3) Ta ut ur ugnen. Låt svalna en stund. Klicka i creme fraiche, hacka rödlök, lägg på några räkor och toppa med färsk dill.

Tips: Tests att byta ut pizzadeg mot smördeg. Frasigt och gott det också!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄRFölj mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

5

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00