Förlossningsrädsla

Jag är ju rätt så rädd för det där med förlossningen…. låter kanske konstigt med tanke på att jag fött 2 barn redan. Men det är faktiskt 10 år sen. Har fått för mig att man va tuffare när man va yngre.

NU när veckorna stadigt tickar neråt….11 v. kvar nu, SÅ grips jag stundtals av panik, FAN….HAN SKA VERKLIGEN UT OXÅ!

Frågor som hopar sig??

Hur kommer förlossningen igång? Blir det som min gubbe vill…… dramatiskt! Han har en önskan (hur kostigt det än må låta) att jag ringer honom på jobbet o skriiker att "NU JÄVLAR ÄR DET DAX, SKYNDA DIG HEEEEEEEEM". När han får det här samtalet så vill han liksom röja sönder lite på jobbet….. välta bord, slå sin chef på käften, springa över kunder och avsluta med en "burn-out" på gräsmattan, på deras fina gräsmatta som dom är så rädda om.

Kommer vattnet att gå på ICA? Det är väl en av de största fasorna, tidigare gånger har inte vattnet gått….så varför skulle det göra det nu? Men det är en ny man, ny bebis, ny graviditet osv. SPLASH i kön på ICA…. då svimmar jag på riktigt. Agda 93 halkar i vattnet o slår upp ett stort sår i skallen. Småungar pekar på mig o skrattar. En snygg kille flinar lite snett när jag står där med blöta brallor….. fy fan vilket scenario.

Hur tuff kommer jag att orka vara? Jag VILL verkligen inte ha EDA. (Epiduralbedövning)….. men kommer jag palla o motstå den när värkarna känns som de ska explodera sönder hela underredet?? Jag har tagit den en gång tidigare å det gick ju käpprätt åt helvete. 3 försök och en utländsk läkare som upprepade sig som en maskin: "Har du VÄÄÄÄRK???? Du måste KUUUUUTA på ryggen" Tog inte ett skit, halva låret var domnat, resten kändes som tidigare 14 timmar. På riktigt ville jag slå han hårt varje gång han fråga om jag hade värk. Jag vill alltså kort o gott klara mig på skrattångan (lustgasen). GÖTT MOOOS….men fan, värre fylla får man leta efter. Orkar inte hålla upp huvudet och ur munnen hoppar den ena värre grodan efter den andra.

Hur länge kommer det att ta?? Min svärmor är född att föda barn. Hon har aldrig i sitt liv känt av en värk. Hon har fött barnen som om det vore små ob:n. Dom har kommit i toan, på kökssoffan med tonys farfar som hjälpreda, på bröllop och på sjukhus som egentligen inte haft BB avdelning. Å ALLT DETTA ÄR SANT!! Jag är rädd för både och. Ska den komma på ICA efter vattnet så att Agda halkar på moderkakan oxå, o att ungarna får en chock när en kvinna med två huvuden (ett därnere och ett däruppe) ligger på ICA och att den snygga killen blir chockad för livet o flyttar till auberginerna i urskogen o lever i celibat resten av livet?
Eller blir det en utdragen process där man kommer få kämpa som i 2 maratonlopp, ha ont som döden och slutligen få sys från hål till hål?

Aj….the burning ring…. Ja det kallas så tror jag när huvudet pressats så pass att den sitter där i hålet likt ett ihjälkramat björnarsel. Då säger den snälla barnmorskan: Nu får du inte pressa mer, vänta vänta…. inte trycka på! Kroppen skriker åt en att  FORT FORT bli av med smärtan o trycka på eller suga in det där ihjälkramade. Men jag bara får inte……

KÄNNS INTE SOM ATT JAG UPPMUNTRAT NÅGON NU ATT VILJA FÖDA BARN. MEN DET HÄR ÄR DEN RENA RAMA SANNINGEN…..

Sen att finns det miljarders frågor och rädslor till…

…hmmm…. usch…. nu vart det inte direkt bättre.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vår katt höll om Elliot igår….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x