Putsat ringarna….. nu håller kärleken ännu bättre!

Jag har vart och gjort nåt som jag länge velat göra…. putsa upp våra ringar. Rodinering heter det och det BLIR SÅ SNYGGT!!! Nu får inte giftasringen plats eftersom jag sväller  *snyft* så den får vila hemma. Den gjorde jag lite mindre eftersom förlovningsringen är liiiiiiite liiiiiiite stor….

Husbandet tyckte det var lite tomt på fingret under putsningen. Bra derå…. alla känner väl till den gifte mannen som på semestern/krogen/weekend med polarna tar av sig ringen…o där lyyyyyser en vit rand! SNARK…… inte så svårt att se att där suttit en ring tills för en liten stund sen. Finns väl tjejer som gör likadant…..

E inte det lite taskigt för alla parter?? Asså….självfallet taskigt för gumman/gubben därhemma, men den nya kvinnan som kanske inte har ögonen på skaft efter för många drinkar i baren blir ju för fasen lurad! BIG NONO…. 🙂

Rodinering innebär att smycket behandlas i ett bad med rodium som genom en elektrolytisk process får ett ytskikt av rodium. Detta skikt gör ringen vitare än det rena vitguldets färg. Ett rodinerat smycke bör renoveras så småningom för att hållas vacker. Rodiumskiktet slits alltså med tiden. Hur fort det sker beror på slitaget. När detta uppträder bör man göra en omrodinering.

Titta så fiiin den blev???

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

FILMTIPS!!!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x