Barnmorskebesök….. och ORDINERAD VILA!!

Nyss kommit hem från barnmorskan!

Vaknade av en helvetes menvärk idag….. den håller i sig o sitter mycket ut åt ryggen o ilar ner i benen! Tog upp detta med barnmorskan Jenny. Hade tid inbokad idag….

Hon skulle kolla hjärtat, men MILO bebisens hjärta satt så högt upp på min mage så då ville hon göra ett ultraljud så att han inte hade vänt upp o ner med rumpan neråt! Nee..Milo låg som han skulle….upp o ner, titta på sin mamma därifrån magen. Jag som svettas o mår illa av att ligga på rygg låg o mådde allmänt piss o fatta ingenting av den där ultraljudsbilden!

Sen var det nästa grej, blodtrycket var högt…. 140/90….tog ett nytt efter vila då klarade jag mig bra 125/85….

Hon ville känna på mig oxå…ja den där tappen upp i pullan. Fine by me….. men säg inte att den är stenhård och tråkig! Stenhård = inte påbörjat över huvudtaget. Mjuk = Kankse inom några veckor. Mjuk och lite öppen = Kan vara på gång. Jag var det sistnämnda, jag var öppen 1 cm och nästan helt utplånad tapp som är mjuk och fin. Ganska vanligt för omföderskor men ÄNDÅ!! 🙂

Jag som trodde de va BB nästa….:D

Läkarbesök nästa vecka, dom oroar sig för att jag ska föda för tidigt. Men enligt Uppsala Akademiska stoppar dom inga födslar efter 34:e veckan. Jag är i v. 36!

Hårda restriktioner från barnmorskan om VILA!! Det är för tidigt att föda än…..

För det första:
Såhär har jag hört att de kan säga till tjejer…. o sen har de gått över 2 helvetes veckor!

För det andra:
Om man börjar leva konstigt och annorlunda nu så hajjar väl kroppen till och så går jag över 2 helvets veckor!

För det tredje:
Så vill jag fortsätta leva normalt och som jag brukar, man plockar hemma…. städar o fejjar o så ska jag baka till Elliots kalas. Jag tror inte att Milo är på väg än…o om han är det så är han sååååå välkommen!!

Vad hade ni gjort???

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Ett sånt här fick jag o husbandet

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x