ÄGARBYTE

Min dröm har alltid varit att öppna ett fik. Ja… smashing va?? Inte bli ägare av H&M, inte bli skådis, inte bli miljonär genom att va en hejjare på poker utan att äga ett fik. Självklart är ju det här en realistisk dröm…finns även orealistiska som att äga H&M eller vara skådis eller allmän miljonär.

Här i stan har vi ett fik, det är från början en omgjord fotoateljé. Den köptes upp och renoverades och blev skitsnygg. Minns mitt första besök där, det kändes på riktigt som att ha hamnat i storstan….. på ett schysst innefik….. bland snygga människor med fräscht att äta och fräscha interiörer. WOW känslan var ett faktum….

Sen har det bytts ägare, några gånger tror jag…. den senaste i raden snackade i sin mobiltelefon dagarna i ända och dessutom såg han allmänt pissless ut. Han ville nog ta o spränga sitt jävla fik i luften vissa dagar med tanke på hans ansiktsuttryck.

O hörrni… fy fan va tråkigt det är o handla av en sån mupp! Känns liksom inge kul o fylla hans dagskassa med 64 kr för en kaffe och ett wienerbröd. För o inte snacka om när vi varit där hela jäkla konkarongen o gjort av med flera hundra spänn. Ungar ska äta, fika, köpa glass och kladdkaka…. (finns ingen botten i dom vissa dagar). Man försöker väsa lite snyggt under lugg att "NU RÄCKER DET"!! Men inte fan hör dom det, eller inte fan VILL dom höra det…. ut går man 400 kr fattigare och dessutom har en mobiltalande mupp fått mina pengar.

Igår var vi o fika igen, på det här stället…… o i kassan stod en mörk kille. INTE MOBILMUPPEN.
Han säger glatt "Antar att damen beställer för två" och sprack upp i ett stoooort leende. Ok, själva uttrycket har jag hört ungefär 1438 gånger men sättet, han var engagerad, delaktig och glad. Han stod inte o snacka i sin silverfärgade mobil och suckade lite nu när han fick avbryta pga kunder.

"Hihi" säger jag…. "nä det behövs inte längre…det ser du väl, hihi"….. o jag betalade leende min o husbandets nota. När vi suttit där i 3 TIMMAR!!!!!! så kommer en ljus tjej o frågar om vi vill ha påtår. VA??? Jag tappade nästan Mejabebisen av förvåning. "Eeehh..näää tack, men tack ändå!!!" fick vi ur oss.

Dom har bytt ägare…. ett par som tagit över och är så jäkla trevliga så jag nästan fick tårar i ögonen.

Nu lägger jag gärna mina 64 kr i deras dagskassa, nu köper jag gärna den där 3:e kladdkakan till Elliot och utfodrar familjen……

Tänk vad viktigt det är. HEJJA NU nya ägarna… fortsätt så så lovar jag att jag inte så ofta kommer gå till ett annat fik! O sen kanske jag kan fortsätta lägga mina cafédrömmar på hyllan ett tag till.

BOULEVARD heter fiket ifall ni nångång hamnar i faggorna!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

8 dagar kvar….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x