2 år sen jag slutade….

Idag för 2 år sen slutade jag röka!

Efter att ha puffat mer eller mindre sen jag var 14 år så fick det vara nog. Hade länge planerat mitt rökstopp och noga övervägt det fram och tillbaka. Jag har ju alltid lagt av att röka under graviditeterna och en lååång tid efteråt, sen varit så inihelvetes dum i huvvet o börjat igen. Men…. jag har velat det! Så länge man VILL röka så kan man inte sluta, tro mig!

Den dagen man VILL sluta så går det! För då har man bestämt sig…. Det går inte att tänka att jag inte BOOORDE röka men jag VILL ju! Då kan man lika gärna fortsätta puffa FÖR GLATTA LIVET!

Jag använde mig inte av några plåster eller tuggummin. Jag hade bara bestämt mig…. Jag åt en hel del mat istället, yes det gjorde jag. Men jag tänkte att jag tar en sak i taget. Först bli rökfri, sen bort med rökkilona! Dom blev 15 stycken dom där rökarkilona.

Gick med i viktklubb o blev av med 5…sen blev lilla Milo till i maggen så då vare bara o äta vidare! 🙂

Hur har rökningen/icke rökningen förändrat mig?:

* Jag kan dra in jättemycket luft i lungorna utan o börja hosta! Förr hostade jag ALLTID när jag gjorde det.
* Jag har rösten intakt även efter en fest, förr kunde jag knappt svara i telefon på måndagen när festen var på lördagen.
* Mitt hår har aldrig varit glansigare! Vet EJ om det beror på det??
* Jag har inte alls lika mycket hjärtklappning som förr!
* Min hud har förändrats… till det bättre!
* Min rynka på överläppen på den sidan jag oftast hade ciggen på har försvunnit!
* Jag har sällan luftrörskatarr numera, hade alltid det så fort jag blev förskyld förut!
* Jag är förkyld väldigt sällan sen jag slutade röka.
* Jag fick en smärre depression efter rökstoppet. Kändes liknande som att förlora en vän.
* Min identitet fick sig en skakning, jag var ju ett med Marlboro Lights, efter rökstoppet visste jag inte vem jag var på fester tex. Låter knasigt men det var lite så det kändes….
* Husbandet tycker ALLTID att jag luktar gott! Det gjorde han ju inte förut….

Hittade ingen bild på mig när jag rökte…. jag vet varför! Jag hatade att vara med på bild med en cigg i handen. För, innerst inne gillade jag aldrig att jag blev en rökare… sen att jag var det i 20 år är en helt annan femma.

Det har hänt att jag tagit nåt bloss på nån fest sen mitt rökstopp, men det har stannat där….. o jag vågar inte ens dra in det ordentligt! 🙂 Så kommer det nog att fortsätta…

Vill samtidigt hejja på Cian lite som precis håller på att sluta röka! KÄMPA PÅ TJEJEN!!!

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Festbilder….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x