Ska båda nattvaka???

Jag vill debattera……!!! Har lite tid över innan Åsa kommer o hämtar oss…..

Ja, om en sak som jag ställer mig lite frågande till!?

Vad tycker ni egentligen? Och vilka har rätt att ha starka åsikter om saken…..

Till saken!!

Jo, första 2 månaderna av Milos liv var det jag som skötte alla nattvak, jag klev alltid upp, vad det än gällde. Det kunde, som ni märkt hända uppemot en 9 ggr per natt. En natt NÄSTAN flippade jag….. jag sov inte en endaste blund den natten utan bara tog hand om en orolig bebis. Kl 04 gick jag ut i vardagsrummet o bara grät…. (för att inte väcka husbandet o Milo). Husbandet vaknade o hörde mitt snyftande i vardagsrummet och kom ut. Undrade såklart vad som hänt o jag babblande ur mig att jag inte pallade mer. Jag känner att jag håller på att smälla av….. jag måste NÅNGÅNG få sova ostört i nån timme. 2 månader hade detta pågått. Husbandet (som är väldens bästa man) tog ett beslut där o då på natten.

"Jag har jättelätt att somna om, låt mig ta lite av uppvaken. Väck mig…. jag gör det! Såhär kan vi inte ha det…. du får ju inte sova på dagarna heller!"

Nästkommande natt hjälpte husbandet mig o har efter det gjort det….. han har t.o.m vissa nätter gått upp runt 4 och låtit mig sova istället. Självklart sover husbandet oxå…. 🙂 Vi är generösa mot varandra! Så måste det nog va om det ska funka överhuvudtaget.

Till saken hör att jag för nästan exakt seglade in i väggen. Det har ni som följt bloggen länge koll på. Min sömn har aldrig blivit bra sen dess och jag är väldigt känslig för alla sorters saker och har alltid väldigt svårt att somna om och vaknar gång på gång.

När sedan Milo föddes så är det ju klart att detta drabbades än mycket hårdare. Jag har många gånger gått o lagt mig runt 7 för att få några timmars sömn i sträck. Måste oxå säga att bara jag får det så är inte min trötthet så jättefarlig.

I alla fall…..

Detta har diskuterats på husbandets jobb! Där har man vitt och brett tyckt att detta är förjävligt. "Det är ju Nina som ska ta nattvaken, inte du som jobbar!" har det låtit. Husbandet har förklarat att om Nina tog alla vak så skulle jag snart inte ha nån Nina kvar hemma, vi är två om det här. Dessutom har han vidare ifrågasatt om dom på jobbet har en endaste aning? Den enda som har ungar på husbandets jobb är hans chef som är närmare 60  bast. O hur mycket ansvar tog han för 60 år sen….. nattetid?????
Detta diskuterades även på husbandets kick-off! Roliga kick-offs….. finns det inget roligare o snacka om undrar jag???

Igår fick jag höra om en familj där bebisen inte sovit ordentligt på 8 månader. Pappan tog INGA nattvak och idag är mamman omhändertagen och får vård. Hon har gått i väggen!!

Vad tycker ni??? Är bara nyfiken om vi på nåt sätt är idioter???

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godmorgon alla! En mosig morsa. De

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x