LCHF och målning…..

Javisst… det är påbörjat. Några av projekten är startade, känns underbart
faktiskt och jag kan knappt vänta till det är klaart!!

Hemma efter en dag på jobbet. Vet inte hur många som undrat vad jag har för sjukdom under näsan? Jag försökte verkligen med omsorg att ha på ordentligt med concealer idag för att inte skrämma slag på våra kunder! Såg att några tittade lite då och då men tänkte att det är bättre att jag inte säger nåt. Erkänn att ni blir lite fundersamma över min herpes nu va? Nästan lite nyfikna och vill ha en bild på den… erkänn?! 🙂

Ingen mens har i alla fall dykt upp….. vet egentligen inte när jag ska ha den heller. Jag anar ungefär då jag känner när jag har ägglossning. Jag räknar inte dagar då jag blir övernojjig. 1 dag sen mens och jag har vart på apoteket och köpt 4 gravtest, skällt ut husbandet och gråtit några skvättar. Så jag har slutat att räkna, den kommer ändå liksom…hoppas jag. Jag har lite kruxigt att hitta ett ”skydd”. Jag tål inte hormoner, och knappast min familj heller eftersom jag tror att vi alla skulle sitta i tvångströjor om jag intog nåt med hormoner. Är man sen lite KOOOKOOOO som jag är i vanliga fall så riskerar vi inte det!
Spiral förblödde jag med nästan och stod ut med den jag hade innan Milo i 7 hela år. Blödde 12 dagar niagarafall, mensfri i 11 dagar sen körde vi mens i nästan 2 veckor igen! DÅRSKAP att jag stod ut…
Vad har man kvar då….? Kådisar och avhållsamhet! Kul kul kul….
Aja, mensen är på G…. jag har koll….

LCHF:en går kanon!!! Jag gick ner 1,2 kilo på ett dygn, det första dygnet! Är inte det KANOONERS?!?!?! Nu ska jag inte ställa mig på vågen på hela veckan… är ju sjukt nyfiken sådär av mig men ska inte göra det. Jag vill kunna skriva 7 kilo ner här snart eller nåt kul. Då kan inte gram hit eller dit noteras så då håller jag mig ifrån vågen ett bra tag. Idag har jag haft lite dippar i form av lite huvudvärk men det är övergående efter ca 3 dagar sägs det. Det är kroppen som skriker efter socker, men serrrruuuu det får den inte! Inte ens i kaffet, så duktig har jag blivit! Sen hamnar man i ketos förhoppningsvis. 

VAD ÄR KETOS DÅ???

Hittade lite fakta på nätet:

Det är när kroppen inte får tillräckligt med socker för att driva de organ som är sockerberoende (ffa hjärnan). Då bildas istället ketonkroppar från fett vilket hjärnan efter en kortare omställning kan drivas på. Omställningsperioden gör att man kan känna sig lite trött, yr, lättirrritabel etc när man går in i ketos.

Ketos är inte farligt. Kroppen är anpassad sedan miljontals år att tåla kortare perioder av svält eller långa perioder av kolhydratsbrist. Visst vore det dumt om en stenåldersman hade dött knall och fall för att han inte fått någon sockerdricka på några dagar? Trots att han hade 100,000-tals kalorier lagrade i sitt kroppsfett? Och en hel slaktad mammut att äta? Så fungerar kroppen lyckligtvis inte. 🙂
Att vissa tror ketos är farligt beror på sammanblandningen med ketoacidos, något helt annat.
I ketos är man så länge man inte får i sig tillräckligt med kolhydrater för att hjärnan mm skall kunna drivas på detta. Då är man nästan helt fettdriven. Man bränner naturligtvis fett även ur ketos men då kommer en signifikant andel av energin från kolhydrater. Man behöver inte vara i ständig ketos för att kunna gå ner i vikt, det är bara ett tecken på att man ätit myket strikt LC sista dagarna. Sålunda behöver man knappast oroa sig om man går ”ur” ketos ibland.

Fiffigt som fasen vettu….

Nu gäller det bara att hålla i för glatta livet. 2 dagar har gått perfekt för mig, känns jättebra. Har inte känt av yrsel men jävligt irriterad har jag vart…. hoppas det vänder snart!

Är ni fler som LCHF???

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Mycket att stå i!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x