FRUKOSTFÖRSLAG igen… LCHF!

God ostomelett går fort att göra, men som håller dig mätt väldigt länge.

Ostomelett

Tid: 10 minuter

Portioner: 1 st

Ingredienser:

3 ägg
2 msk vispgrädde
1 dl riven ost
1 tsk smör
Salt, peppar

Garnering
(exempel)
Körsbärstomater
Stekt rödlök
Mozzarella
Persilja

Gör så här

Blanda alla i ingredienser i en bunke. Smält smör i stekpannan och häll i äggblandningen. Stek smeten och rör så att allt stelnar men fortfarande har en något krämig yta. Avslutningsvis kan man även garnera!

Denna morgon blev det ostomelett. Jag hade i ingredienserna i själva omeletten när jag vispade ihop den, tycker att det får en matigare smak på det sättet. Väldigt gott, väldigt enkelt…. och det hela intas med en stor kopp kaffe med grädde i! INGET SOCKET, kom ihåg det! 🙂 Inte ens LIGHTLÄSK!!

Ni som kämpar på och tycker att det går trögt! Vad ni än gör… SLUTA INTE!!! Det kommer att blir så bra bara man har tålamod, jag har kört nu i snart 8 veckor, sista veckan här har varit lite si och så då vi hade gemensam semestervecka (och att jag lovat mig själv att leva lite hur som helst under semester). Jag har i alla fall gått ner 6 KG! Å väger numera 68 kilo! Jag är så glad för att jag hamnat på rätt sida om strecket, att komma in under 70 kändes som en JÄTTEVINST. Som att jag äntligen var på väg åt rätt håll, som att kroppen äntligen fattat att den ska släppa på fläsket. 😉

Varför funkar det för mig:

1) Sötsuget försvinner då jag hela tiden förser kroppen med ett jämnt blodsocker!
2) Inte en svältdiet när man inte får äta något gott, man äter gott hela tiden.
3) Känns inte som en diet!
4) Inte krångligt ute på restaurang eller när man blir bortbjuden. Bara välja bort kolhydratterna.
5) Jag håller mig mätt hela tiden, känner aldrig hunger.
6) Aldrig UPPBLÅST magen. Jag fiser aldrig längre (vilket ju faktiskt är lite tråkigt, fisar är kul ibland, hahaha).

Så, det är mitt framgångsrecept. Jag ska verkligen fortsätta köra så gott jag kan. Som sagt, semestertider och jag känner att jag inte kommer att vara lika hård mot mig själv… men så fort arbetet börjar igen så kör vi på som vanligt. Sen så kör jag stenhårt denna veckan då husbandet ändå jobbar. Alltid lite lättare då….

Nu ska jag gosa med min Milobebis, lägga honom då han verkar lite trött. Sne ska jag fortsätta pyssla här hemma, lägger ut bilder på det som är klart sedan!

Puss ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Semesterlediga sökes!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x