MILOBEBIS UTVECKLING!

Vår lilla solstråle! Han är alltid glad vår lilla Milobebis, väldigt sällan
han gnäller överhuvudtaget. Gör han det så är det nåt som är på tok.
Hungrig, trött, törstig eller bara närhetstörstande.

Godmorgon, ska strax bege mig mot arbetet igen. Tisdag idag och det går i rasande fart mot lördag och en FAB 40 årsfest. Temat är FAB…. så ni kan kan ju tänka er hur mycket klur det är på kläder! 🙂

Kom på en sak!

Det var ett tag sedan jag skrev om Milobebis utveckling på bloggen kom jag på. Det har ju hänt massor verkligen! Han blev 20 månader den 4:e augusti. 20 månader, kan ni hajja… det var inte så längesen jag såg ut såhär! 

Tiden går så fort och han utvecklas i rasande fart. Jag har gått tillbaka och läst lite i min blogg om Milobebis. Herregud vad tufft vi hade det i början, jag var rödögd som en alkis ju. 😉 Jag minns i alla fall början som en väldigt jobbig period. Sen sov han sin första natt den 22 april i år. Kan ni hajja?? 1 år och 4 månader drygt… Jag tror därför att vi nu fått betalt i en väldigt snäll, nästan galet snäll liten pojke. Han leker för sig själv just nu, det gör han nästan alltid. Han ligger på golvet och kör sina bilar. Han kör sin stora lastbil i rasande fart springande efter. Han springer omkring med sin gåvagn full med prylar. Han gnäller ALDRIG. Bara om det är nåt. Typ hungrig, trött eller nåt annat som stör. Jag och husbandet sa just det här om kvällen…… vi har fått betalt för dom tuffa månaderna nu. I form av en alldeles gudomlig unge. Våra vänner säger likadant. Han är så snäll……. När mormor och morfar eller farmor och farfar är barnvakt är dom helt överväldigade av denna lilla snälla varelse som bara är så mysig att ha på besök. Gudmor vill nästan inte lämna tillbaka honom när han är där.

Han sover hela nätterna nu. Han sover från typ 8 till 5 på morgonen, får lite välling och sover vidare till typ 7. Det är rena rama drömmen. Är det som är på tok så märks det fortfarande på nattsömnen, han an sova oroligt men inget är i närheten av det som var förr. Jag säger förr eftersom jag nästan glömt hur det var…. men bara nästan! 😉

Han pratar för fulla muggar. Ja, på sitt 20 månaders sätt såklart!

Vi fyller på med ord, såhär såg det ut den 16/7!

MILOS ORD JUST NU (de nya som ploppat):

KAKUSCH = Traktor

GÅT = Tåg

KISSE = Katt

OOOOOSCHT = Ost

GÅS = Smörgås

BÅTEN = Båt

GOGICKE = Motorcykel

BRUM BRUM BIIII = Bil

DESS = Häst

KOJJA = Kossa

Nu är orden här ovan lite renare och fler! Dessutom har han lärt sig lite finska av sin mormor och morfar. Så pass mycket att dagis vill ha en liten lista på orden han säger för att dom ska förstå vad han vill säga. Gulligt…

MANNA = Flygplan (fråga mig inte hur det blev manna av det?) 😀

KEKOPE = Helikopter

KALA = Fisk på finska

JUNA = Tåg på finska

ELLOSCH = Elliot, Thedde har han sagt länge.

MARCUSCH = Magnus, Thedde & Elliots pappa.

KELLO = Klocka på finska, säger det även på svenska.

PALLO = Boll på finska, säger det även på svenska.

GODISCH = Godis

BLÖTT = Blött om allt som är blött. Torkat golv m.m.

BLÄPP = Släpp

BÄPPLE = Äpple

ING = Välling

DJICKA = Dricka

HAALLOOA = Hallå

KÅL = Skål, han skålar med brödbitar och allt.

Han börjar oxå sätta ihop orden lite. Som att ÅKA BRUM BRUM BIIII, GÅ UT, ÄKÅ BUSSEN (Hejdå bussen) och sånt.

Han kan våra namn oxå. Ropar jag Tony så ropar han likadant efter. Hihi… men jag hatar att barnen kallar mig för Nina. Thedde säger att när jag inte hör så säger han Nina och då minsann hör du och blir arg. 😉

Det finns säger fler ord, det gäller bara att komma ihåg dom. Bloggen är förjäkla bra att memorera allt på, kul att kunna läsa här om allt sen. Även för honom…

Nu lite frulle! Ha en fin dag alla! ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Helgen i bilder!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x