Gott knäck recept


Julgodis, det vattnas i min mun bara jag
skriver det här. Tänk dessa små härlig-
heter i en fin glasburk vid jul!

Förra året kokade jag typ 8 satser knäck. Jag fick nog lite dille på det förra året. Dessutom var dom så fina i min galsburk. Pappret var det små hjärtan på. Gudomligt gott dessutom. Det gick inte många dagar då vi tömde glasburken. Snart är det dax att börja koka lite knäcl igen. Förra året körde jag på detta recept, lyckades nästan varje gång!

INGREDIENSER

Gör så här:

Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. (Det är viktigt att den är tjockbottnad så att det inte bränner fast. Det är också bra att välja en stor kastrull som har stor bottendiameter så går det fortare att koka).
Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka. Ju mer du kan sänka värmen utan att det slutar koka desto större chans att det inte bränner fast. Oftast kan man sänka lite allteftersom. Låt koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur stor bottenyta din kastrull har. Ju större bottenyta desto snabbare går det.

Gör ”kulprovet” för att se när knäcken är klar. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.

<när kulprovet har fått godkänt så rör man i den hackade mandeln eller nötterna. Fördela smeten i små knäckformar. Låt stelna.

Förvara i burk med smörpapper mellan lagren.

LYCKA TILL

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Helgen i bilder!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x