Pyssel till advent


Tänkte att jag såhär dagen till ära (första advent) skulle komma med
ett litet pyssel tips. Som alla vet finns det ju färdigt att köpa av det
mesta. Det finns blomuppsättningar i miljoner olika utföranden och
priser!!! Brukar inte bli en billig historia. Samma med adventssljusen
som vi idag ska tända det första utav. Det är så mycket billigare och
framförallt roligare att pula med sånt själv. Här följer lite tips!

Adventssljusen på första bilden. Du behöver:

* Ett stort fat av nåt slag, jag har använt ett fyrkantigt svart ljusfat.
Snyggt att ha ett avlångt oxå.

* Mossa

* 4 blockljus med  extra lång brinntid så att de håller så länge som möjligt.

* Hampasnöre, finns på det flesta trävaruhus, detta är köpt på ÖoB.

* Svart hårt papper.

* Bokstäver att trycka med samt färg.

Jag ställde 4 ljus på fatet och sen fyllde jag på  med massor av mossa. Den ska vara fuktig när du håller på, då får du in den mellan alla ljusen. Sedan tryckte jag dessa siffror på det svarta pappret, 1 2 3 4. Därefter gjorde jag hål med hålslagare och trädde i ett extra långt hampasnöre. Snurrade det några varv runt ljuset och fäste med en stor rosett.

Hyacinten då, till det behöver du:

* 3 (eller så många du väljer efter tycke och smak) hyacinter som ej slagit ut ännu.
Köpte mina på COOP, 39 kr för 3 stycken.

* Mossa

* Genomskinlig kruka

* Jord

* Band av nåt slag

Jag har valt en vit genomskinlig kruka eftersom jag tycker det känns lite juligt. I med jord och de 3 hyacintlökarna. På med mossa. Här kan man sedan låta fantasin flöda. Jag har ett pärlband som jag tänkte smycka med så småningom. Det finns oxå kvistar av olika slag, jag såg silvriga som man kan sticka i mellan lökarna oxå. Nåt väldigt fint är att fylla på med murgröna. Det tänkte jag göra i en anna större kruka sedan. Avsluta med något fint band runt krukan. Mitt band är från IKEA, vitt med hjärtan på.

Voila, där har man 2 julpyssel klara inför första advent. Billigt och jättekul att pyssla med.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Pepparbiff med gräddsås

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x