Badhuset med pulltvätt

Detta är badhuset i Gustavsberg, inte vårt badhus. Vårt badhus ser ut
som ett typiskt badhus. Stort, högt i tak och massa kalla fyrkantiga
bassänger.
En sån här pool skulle jag gärna ha hemma i badrummet.

Såhär ser vårt badhus ut utifrån, ser kul ut va? Typ som en byggnad
direkt hämtad från ett industriområde från 70 talet. Texten kan
inte vara utbytt nån endaste gång. BAD SPORT BOWLING… katching!

Mitt värsta är nog badhus. Jag är i stort sett uppväxt i vårt badhus då mamma och pappa spelade och tävlade i bowling. När morsan och farsan tävlade eller tränade så badade vi eller bara sprang runt inne i stora idrottshallen. Jag minns att det var skitkul och jag älskade verkligen att bada i badhuset.

Kan säga att det var då. Idag är det nog topp 3 det värsta jag vet. Fyyy faaaan. Först och främst såklart, att ta på sig bikini. Ämen på riktigt, somebody help me. Inte än, om 13 kilo så 🙂 Sen ut i det här härligt belysta badhuset som stinker klor så tånaglarna krullar sig .

Golvet då? Jag känner riktigt hur alla gått där och smetat av sig sitt fotskinn, sitt blöta torra sprickiga illaluktande fotskinn och så ligger det där och mojsar till sig så det bilr halt och nån unge spräcker ögonbrynet när skallen pangar mot kaklet. Där går man i godan ro och klampar i allas fotäckel. UÄK *spyyyyr*.

Bassängerna då? Måste det vara 12 grader i dom? Isvaksbad om ni frågar mig!! Tuttarna fryser så bröstvårtorna trillar av och spräcker kaklet. Det känns som man aldrig mer kommer att bli människa och läpparna återfår sin vanliga färg istället för den där purpurfärgen den haft efter några dagar.

I dusch och bastu då. Har ju skrivit om det tidigare på min blogg, men dessa tantalonor tål att upprepas. Dom har med sig en stor blommig necessär innehållande allt du kan tänka dig. Fotfil, oljor, krämer, duschkrämer, tvål, nagelsax, tvättsvamp, schampo i 12 olika sorter, tåpetare…. RUBBET finns verkligen i dessa necessärer. Sen plockar dom fram sin svamp…. huuuu, ni vet en sån där svamp som allt fastnar på. Oftast pullhår. Sen tar hon sin fyrkatinga DUX tvål och riktigt mojsar in den i svampen så det uppstår ett sånt där lödder som påminner om ett skumparty. Sen särar hon på benen ordentligt och så sätter hon igång. Med stoooora cirklar drar hon igång en pulltvätt man sent ska glömma,  löddret når nästan taket innan hon är färdig. När hon avslutat sitt pulltvättande så ska det i 17 olika preparat i håret och tånaglarna klipps. Där sitter man med hakan i backen och försöker tänka på annat. Man kastar sig in i duschen och glömmer hårtvätten av chocken. Sen knallar man hem totalförstummad med en upplevelse som man sällan ska glömma!

Därför struntar jag i badhuset. Jag kan bara inte gå dit, jag verkligen avskyr det. Nu har husbandet pratat om att han vill dit med Milo. Vid några svaga ögonblick så var vi där när Milo var mindre. Men minnena revs upp och jag skakade som ett asplöv och fick sitta i ett mörkt rum länge efteråt för att sudda ut minnet av den pulltvättande tanten! :)))

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

LCHF – Chips

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x