LCHF – Kladdkaka
Ok gott folk. KLADDKAKAN jag utlovade receptet på! Jag har en halv
kvar i kylen och jag tror jag måste kasta den annars så äter jag upp
hela skiten idag!

Nu har jag testat att baka en kladdkaka a la LCHF style. Hooooly mooooooly hörni, tjoar och tjimmar gör jag eftersom den blev så JÄKLA god. Jag är överlycklig, det GÅR att äta sånt utan att man ska vara orolig för att man rullar fram i nästa sekund!

Busenkel att göra!

LCHF KLADDKAKA:

200 gr smör
6 ägg
2,5 dl sukrin
1 msk fiberhusk
6 msk kakao
1 tsk vaniljpulver (ekologisk, finns att köpa på COOP)

Gör såhär:

1) Smält smöret. Vispa samman ägg och sukrin, behöver inte vispa särskilt mycket då vi inte vill ha luft i kakan utan ha den kladdig och härlig.

2) Blanda alla torra ingredienser och rör i det i äggsmeten. Häll smeten i en form med bakplåtspapper i botten och avtagbara kanter. Grädda i 10-12 min i 200 grader. Kolla av kakan lite då och då så att den behåller kladdet i mitten! Serveras med vispad grädde.

TIPS: Ha i lite vaniljpulver i grädden, och servera med hallon till. SUPERSMARR! Man kan oxå strö över lite kokosflingor och eventuellt lite småkross av mandel!

Följ gärna min FB sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabeth
Elisabeth
7 years ago

2,5 dl sukrin???

Niiinis
Niiinis
Reply to  Elisabeth
7 years ago

Du kan byta det mot stevia strö också!

Nästa inlägg

Botox or not?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x