Tacos och potatisgratäng LCHF way

Sprang på svägerskan på affären i vår lilla by. Snabbt bestämde vi oss för en tacokväll. Vardagslyx huh? Sällan man gör tacos på en tråkig dag som denna. Jag åt med salladsblad istället för skal men resten som det brukar vara. Svägerskan brukar ha äpplen att ha i tacosen. Äpplen? Hennes syrra har bananer i. What? Aldrig hört talas om! Har ni? Nä, ro hit svennebanan tacos så är jag nöjd. Gurka, tomat, lök, sallad och riven ost. Givetvis gräddfil o tacosås. KLÄRT!

Receptet på LCHF potatisgratängen:

1 rättika (ca 25 cm)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
Salt
Peppar
Riven ost

Skiva eller riv rättikan. Skiva lök. Varva dessa i en smord ugnsfast form. Krydda mellan lagren. Ställ i ugnen i ca 30 min i 225 grader. Ta ut och strö över riven ost. Ställ tillbaka i ugnen tills osten fått fin färg.

Njut med en god köttbit eller bara lite stekt bacon.

20110830-212716.jpg

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Paket från tomten

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x