LCHF kokospannkakor = Lördagsfrukost


Kokospannkakor

Imorgon är det lördag och då vill ju jag ha en sån där god frukost, lite mysigare än på vardagen. När man sitter länge och bara njuter,äter i flera omgångar, kikar lite på TV:n och kanske en påtår kaffe. Sen sitter vi vid TV:n och tittar på något morgonprogram. Tänk vad mysigt det kan vara med såna enkla tips till mer mys i ”vardagen”. Vi brukar göra så i vår familj. Jag vet inte om det varit önskvärt från alla håll men eftersom jag är något av en GALNING när det kommer till frukost, en DÅRE kanske man skulle kunna säga. Allt ska vara fint uppdukat, ingen jävla limpa i en påse uppslängd på bordet. Grönsakerna ska ligga uppskurna och fina, skinka och t.o.m osten ska vara uppskivad på ett stort fat så man får lite av en hotellkänsla. Sån är jag och detta är något som jag och husbandet är lite oense om då han inte är någon frukosthaj och tycker att det duger med limpan uppslängd. Nu börjar han att lära sig att en lördagsfrukost på ett sånt sätt IS-A-BIG-FUCK´N-NO-NO! Då går jag igång på 700 och sätter igång och tjoppar upp allt och lägger på fat och fixar mer disk med alla dessa jäkla fat som allt ska ligga upptjoppat på. Men skit i det. Det. Är. Mysigt. Och. Fint. Och. Trevligt.

Imorgon är det lördag, och lördag betyder MYSFRUKOST. Imorgon ska jag slå till på kokosplättar. Dom är helt gudomliga och fantastiskt mättande!

RECEPT:

Ingredienser:
2 ägg
1dl kokos
1dl vispgrädde
en gnutta salt

Gör så här :
Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl.
Vispa ihop kokosmjölet, grädde, ägg och saltet. Låt svälla en stund ( 5-10 minuter).
Stek pannkakorna i smör i en stekpanna, klicka ut i små plättar eller hela pannan. Stek på  medellåg värme tills plättarna fått fin färg. Goda med lingon, hallon, eller körsbärssylt och vispad grädde.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Love…. Posters

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x