Bilder från idag

Idag var vi i svampskogen då. Jag har ju aldrig hittat svamp. Ätbar alltså. Tony har skrytit lite om att han är en jävlel på att plocka svamp. Vi har snart vart ihop i 8 år och han har inte plockat en enda svamp. Så IDAAAG packade vi fika med oss och gav oss ut.

 

Milobebis var jätteduktig på att strutta omkring bland stubbar och sten. Hjärtat.

 

Kolla bara! 🙂

 

Finaste…..


Kolla!!!! Vi hittade!! Jättemånga som satt där fint och väntade på oss. SÅ nu har jag plockat mina allra första trattkantareller och det känns helt fantastiskt. Snart 40 bast och livet är fint när man äntligen plockat sina första svampar! JIHOO!!

 


Kolla så fin skogen var? Åh, vilket lugn man får i skogen. Hört att såna som mår dåligt psykiskt, t ex människor som gått in i väggen ska vistas i skogen. Den gröna färgen ökar nämligen på vårt lyckohormon. Äru deppig…dra till skogs liksom.

 

Fika i skogen. Lite rån med massa smör på och så juice. MUMMA!

 

Skogens guld, är det inte så man säger?

 

Här letar vi för fullt efter svampar. Milo orkade inte gå så mycket på slutet. Förstår honom för det gjorde knappt jag heller….

 

Idag gav vi oss ut med ryggan, kameran och högögonen i högsta hugg. Nu skulle vi fasen hitta dom små rackarna. Så gjorde vi det…. hur många som helst. Hade vi haft en pojk med oss som inte var så trött så hade vi kanske varit kvar än. MY GOD vilket ställe. Nu kan jag säga att jag har ett eget svampställe och så ska jag vara sådär hemlig när någon frågar.

”Var hittar du svamp?”

”I skogen” ska jag säga och le sådär finurligt som alla gjort när jag frågat.

Nu ska väl den rensas oxå förstår jag. Med nån sån där liten borste som jag inte har. Men jag hittar på nåt. Sån grillolje borste har jag men den är gjord i gummi. Well well… det ordnar sig med skridskor bara det blir is som man brukar säga.

 

Nu ska jag baka i ordning en söndagskaka. Mamma och pappa kommer på kvällsfika. Dom måste få träffa Milo, Thedde och Elliot säger dom. Det är inte så noga med att träffa mig längre…. 😉

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
milla
12 years ago

Vad härligt, var och plockade svamp för ett par veckor sedan, har svårt att hitta gula kantareller men massor med trattisar. Ha det bra

Cissi
12 years ago

Åhh vad mysigt!
Vi leta efter ätbara svamp och bär men fann inga 😉
Men trevligt hade vi, jag och Pippi!

Nästa inlägg

I svampskogen

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x