MASCARA TEST 2011

Jag har jobbat med en rad mascaror genom årens lopp (sen jag blev makeup artist så har jag fått prova nästan ALLT på marknaden) och har alltid haft ett väldigt intresse för just fransar. Tänkte att jag skulle bjuda på ett litet mascaratest.

 

Har ju alltid kollat på nätet efter mascara tester och nyheter på mascarafronten. Det dyker upp mycket nytt bland mascaror och leverantörer gör allt för att hitta DEN mascaran som ska vara BÄST. Det blir mycket ”hitte-på” grejer på vägen. Mascaror med små motorer som antingen gnuggar på mascaran, roterar eller rullar på den. Det finns mascaror som du ska kleta på i 2 olika moment, en vit för volymen och den svarta för färgen.  Den ena låter än mer flashigare än den andra. Det jag faschineras utav är att alla stora märken oftast hänger på trenden och framställer dessa ”hitte-på” grejer. Jag tycker allt som oftast att det är just ”hitte-på” grejer nämligen. Det jag erfarit är att det faktiskt är väldigt olika vad man tycker om mascaror. Detta beror ju främst på att vi har väldigt olika fransar och att vi vill ha olika resultat. Jag brukar alltid råda att prova sig fram. Kolla om det finns tester på parfym/kosmetika affärer och testa er fram. Det är så jag hittat mina favoriter och dom jag känner passar mig bäst. TESTAT!

Här är mitt test:

1) CLINIQUE HIGH IMPACT. Korpsvarta fransar med jättefin längd. Håller fransarna separerade och håller bra. Tycker oxå att denna ger fin volym om man har på den flera gånger.

2) LANCOME HYPNOSE. Fina fransar med längd. Denna är lite ”lättare” i konsistensen men har du på den 2-3 gånger med torkning emellan får du en fin volym, denna är oxå väldigt hållbar till skillnad mot många andra volym mascaror.

3) ESTEE LAUDER SUMPTUOUS. Den här är nästan värd en 1:a eller 2:a plats tycker jag. Dock så faller den på att borsten är konformad vilket jag inte gillar. Annars är denna mascara helt GRYM när det kommer till volym. Du bygger oxå upp en väldigt fin längd och fortsätter ändå (trots sin grymma volymuppbyggnad) att hålla fransarna separerade.

4) IMJU FIBERWIG. Ger en fantastisk längd samtidigt som den håller fransarna fint separerade. Bygger lite dålig volym men vill man kan man bygga volym med en annan mascara först och sedan få till längden med denna! Fungerar ungefär likadant som Kanebo 38. Man tvättar bort mascaran genom att ”dra” bort fibrerna med ljummet vatten, mascaran som lägger sig som ett hölje runt varje frans.  (Har denna på mig idag faktiskt).

5) LOREAL MILLION LASHES. Bygger upp en GRYM volym. Dock så får den bli på femte plats då jag har lite svårt för borsten som är väldigt klumpig. Lätt att kladda runt med denna. Lär man sig borsten så har man en fin mascara som ger bra resultat till ett väldigt bra pris.

 

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martina von Arronet
Martina von Arronet
12 years ago

Intressant test tycker jag, samtidigt undrar jag varför jag inte klarar av andra märken på mascaror än Loreal. Hlet vansinne egentligen, men testar jag ngn annan så får jag tok-kli i ögonen och det resulterar i ett supersvart öga, när jag inte kan låta bli att klia längre. Undrar vad andra märken har i sina mascaror som inte Loreal har???!!!

Niiinis - Morgonpigg 3 barnsmamma
Niiinis - Morgonpigg 3 barnsmamma
12 years ago

Det där är ett problem. Ja att vara extra känslig alltså…. Det är verkligen jättejobbigt. Jag kan faktiskt vara lite känslig för Loreals produkter, haha, tänk så olika det kan vara va? Knäppt ju…..

Det är därför jag säger att man ska testa oxå. Det kan ju faktiskt vara så att man är känslig utan att vara allergisk mot nåt speciellt i olika mascaror. Du har tur som hittat en som funkar för dig då tycker jag att du håller fast vid den! 🙂

A
A
12 years ago

Jag kan bara använda Isadoras Waterproof.
Varför? Jo, för jag har väldigt raka fransar som jag måste böja.
Och INGEN annan mascara jag testat, varken ”vanliga” eller vattenfasta, dyra eller billiga, håller kvar ”böjningen” utan fransarna blir liksom blöta och raknar.
Trodde det bara var jag som upplevt detta (inte så troligt, jag vet), tills jag läste på en av de stora sminkbloggarna att hon tyckte samma sak.
Med Isadoras vattenfasta så kan fransarna vara hur böjda som helst, hela dagen, hela tiden.

Hihihi! Lät som ett reklaminslag mot slutet där. 😀

Niiinis - Morgonpigg 3 barnsmamma
Niiinis - Morgonpigg 3 barnsmamma
12 years ago

Ja…. det där är OXÅ ett bekymmer. Att behålla dom böjda. Jag vet vilken mascara du menar. Det du ska tänka på är att hitta lite torrare mascaror. Dom som är väldigt blöta vid appliceringen kan (om man har lite tunnare fransar) vara så att dom gör så att fransarna raknar. Jag skulle rekommendera att du testar Maybelline Lash Stiletto eller Falsies Volume express i samma märke. Dom är lite torrare i konsistensen och kan hjälpa dig att hålla böjet. 🙂

A
A
Reply to  Niiinis - Morgonpigg 3 barnsmamma
12 years ago

Fast jag har ju redan hittat favvon – Isadoras vattenfasta. Superbra! 🙂

Nästa inlägg

Överlycklig över denna TÄVLING!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x