Lekens fascination!

Jag har aldrig varit med om ett barn som är så galen i bilar. Allt började med att han tyckte om saker som rullade, typ hjulen på traktorer och lastbilar och bussar. När han fick tag på en boll så var det festligaste att den rullade. Inte studsa utan rulla. Sådär fortsatte det sen för att nu ha landat i en stoooooor förtjusning i att leka med bilar. Det är även traktorer, lastbilar, dumprar, grävmaskiner och tröskor som fascinerar. Han kan namnen på alla oxå.  Mer än hans mamma kan. Han testar mig ibland och jag sitter och tittar på något gult fordon som en fågelholk när han skrynklar till ögonbrynen och utbrister ”DUUUMPEJ MAMMAAAAA”. Jag lär mig hela tiden. Min mamma köpte en docka åt honom på IKEA, han har döpt den till IDO. Vet inte om det är en kille eller tjej, det känns heller inte så viktigt så då passar IDO, ett unisex namn. Den byter han blöjor på ibland och så nattar han den bredvid mig. Säger ”Gonatt, sovgott” och så går han iväg och fortsätter leken med sina bilar. Vet att han leker väldigt ofta med dockvagnen på förskolan, tror han gillar hjulen och så är han nog inne på dockor lite då och då. Så denna jul inhandlas nog bilar till höger och vänster men oxå en och annan docka tror jag. Jag har tittat på dockvagn tidigare och tror att jag ska slå till på en i år. Sen när han vuxit ifrån såna lekar kan jag leka med den. Jag drömde alltid om dockvagnar när jag var liten. Jag vile ha en sån där lyxig som fanns på den tiden men jag fick nöja mig med en röd ful jävel. Men jag älskade den över allt annat.

Har ni börjat planera julklapparna än? Säger du att du är klar med alla julklappar så kommer jag att smälla av!

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
12 years ago

Jag är nästan klar med klappar! 🙂 De få som saknas är redan färdigplanerade och väntar bara på att inhandlas. Julpapper och snören är också klart! Så nu längtar jag bara efter att få ta in granen, och dricka glögg och spela julmusik samtidigt som jag gör übersnygga paket! Bara att köra igång, du kommer vara nöjd över att du var ute i så god tid sen! 😉

Theres - SettSagtochGjort
12 years ago

hahaha, skrattade till när jag läste sista meningen. Vi ÄR faktiskt klara och det känns underbart! (eftersom vi i panik brukar springa runt dagarna innan julafton) Känner även igen fordons-fasinationen, har en 2åring som sitter ”Ga’kor, ga’kor, ga’kor…” i vagnen eller bilen till man bekräftat att ok en traktor. Tänk dig då att vi dessutom bor vid ett industriområde! (skavsår i öronen!) Men de är väl på nått sätt charmigt också.

Martina von Arronet
Martina von Arronet
12 years ago

jag är beredd på din knockout Nina!!! ha ha ha
Vi handlade faktiskt julklappar i helgen som gick, och de som är kvar att köpa är bara att klicka hem ifrån nätet så det kommer att gå smidigt. Jag ska dock följa med mina barn ngn dag till Uppsala så att de får köpa julklappar, de vill nämligen köpa ngt speciellt i år till mig och deras pappa, gissa om jag är nyfiken!!!

Nästa inlägg

Kom ihåg Reockefella tävlingen!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x