BUSSCHAUFFÖRSJÄVEL!!!

Den här bussen har inget med inlägget att göra vill jag börja med…..

Det finns jättebra busschaufförer. En sån som min svärfar var när han var busschaufför. Han snackade, skrattade, hejjade och morsade på sina resenärer. Var hjälpsam, brydde sig om osv. En omtyckt rackare. Sen finns det busschaufförer som förtjänar en käftsmäll! Nu börjar jag faktiskt att få nog av dryga busschaufförer. Mina ungar har råkat ut för ett antal nu och jag känner som sagt var att måttet börjar bli rågat.

Jag ska stolpa upp allt som hänt mina ungar det senaste året.

* Elliot har blivit frånåkt 3!!! ggr. Han har sprungit bredvid dörren och tittat på busschauffören men han har bara tittat tillbaka och fortsatt åka. Detta har medfört att min unge fått gå till skolan och kommit över en halvtimma försent. OK, man ska vara i tid! Men om jag som busschaufför har en 12 åring springandes utanför bussen i panik så stannar man väl. Av ren sympati! Jag skulle ALDRIG åka ifrån en panisk 12 åring som springer utanför min bussdörr.

* En gång hade han fått med sig ett fel mynt. Det var en EURO istället för en enkrona. Flåsande kliver han på bussen och lägger upp sina mynt på bussbordet. ”Det här är ju inte en svensk peng” ryter busschauffören. ”Oj, det såg inte jag, jag måste ha tagit fel” säger Elliot. ”Försöker du lura mig eller?” frågar busschauffören med spänd blick. Elliot får fram ett litet ”neeeej” men det hjälper föga. ”Kliv av bussen för fasen, mig kan du inte lura” säger busschauffören och kastar ut honom! Asså! Va????? EN JÄÄÄVLA KRONA!!! Elliot brister såklart ut i gråt och kommer hemspringande. Då var jag EN SEKUND ifrån att ringa bussbolaget.

* Thedde skulle med en buss från Uppsala då han var där och praktiserade. Långt ute på ett fält stod bussen mitt i vintern. Thedde kom fram till bussdörren och knackar på dörren. Ingen reaktion från busschauffören som sitter och SOVER!!!! Thedde knackar igen. Igen och igen! Hårdare och hårdare men han hör inget. Plötsligt går ett larm på hans telefon (chaufförens). Han kollar telefonen, trycker på gasen och drar och lämnar Thedde där.

* Thedde skulle åka till Uppsala och visste inte hur det här med sms biljett fungerade. Han frågade busschauffören om han gjort rätt och visade upp sin telefon. ”Neeej” svarade chauffören otrevligt och bad honom kliva av bussen. ”Men kan du hjälpa mig för jag vet inte riktigt hur det funkar” frågar Thedde. ”Nej, sånt har jag fan inte tid med, kliv av nu” säger busschauffören. ”Men jag har en tid och passa i Uppsala och måste åka dit!” försöker Thedde. ”KLIV AV” ryter busschauffören. När Thedde ringde och berättade detta så gick jag upp i atomer. Då fick mitt finska humör nog. MAJJ GADD! Jag ringde till UL och hade gråten i halsen för att jag var så jävla förbannad. Jag skällde INTE ut hon som svarade men jag var så fruktansvärt upprörd….. och det hörde hon! Vi fick en skriftlig ursäkt och ett löfte om att chauffören fått en tillsägelse.

* Idag berättade Thedde att när han åkte hem från skolan för någon vecka sen…. med bussen så hände nåt som jag fan har svårt o fatta?! Vad i helskotta är det för fel på folk? Väl inne i vår lilla lilla byhåla så var det en lite mindre kille som åkte buss. Thedde trodde han var nybörjare då han itne sett honom tidigare. Han plingade vid en busshållplats och fick en sån JEFLA utskällning av busschauffören. ”GE FAAAN  OCH PLINGA FÖR HELVETE JAG VET JU VART NI SKA AV” röööööt han till den lilla pojken. Pojken började gråta. han blev dessutom tvungen att gå förbi chauffören på vägen ut och då passade chauffören på att  ryta en sista gång. ”LÅT DET VARA SISTA GÅNGEN DU PLINGAR!” till en gråtande unge! ”Jävla ungar” mumlade chauffören då dörren slogs igen.

Det här är för mycket för mig! Den stackars pojken kommer ju ALDRIG mer våga åka buss! Jag fixar inte sån här behandling av barn! Jag gör inte det. Jag skiter i om chauffören haft 1000 ungar en och samma dag som kommit just när bussen är på väg, jag skiter i om 2000 ungar frågat hur sms biljett funkar? Jag skiter i om 3000 ungar plingar fast han sagt att det inte behövs. Den här behandlingen förtjänar ingen!!! Jag har själv arbetat inom serviceyrken och fått svara på självklara frågor 100 000 gånger per dag men alltid försökt tänka att JUST DEN HÄR PERSONEN HAR ALDRIG HÖRT DET FÖRUT!!!! Det kallas för service! Fixar man inte frågor, springande ungar bredvid bussdörren, plingande ungar så är det fanimig dax att byta yrke! EN TILL sån här grej jag hör så kommer jag gå vidare med det. HELVETE….nån jävla måtta får det vara.

SÅ, nu fick jag det ur mitt system för en stund!!!!

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Theres - Sett sagt och gjort
12 years ago

Tycker absolut att du ska kontakta bolaget nästa gång. Det är som du skriver. Klarar man inte av att vara service minded så är det nog läge att byta jobb. Dock förstår jag att man kan bli irriterade på vissa saker och att folk kan ha en dålig dag, men aggritionen ska väl kunna tas till rätt person och situation. Kör en del lastbil så visst finns det mycket man får stå ut med.

Madde K
Madde K
12 years ago

Förstår att du är förbannad det skulle jag oxå vara. Byt yrke för f-n om du inte gillar ungar och service så är dem på fel plats..idioter. Blir arg bara jag läser det här och får ont i mammahjärtat för den lilla killen skull.

Kram

Annas inspiration
12 years ago

Usch vilken vidrig skiit!
Får ont i hjärtat av att läsa 🙁 tvi för folk som är på fel plats!!!

Kramar Anna

Nina - Glamourmamman
12 years ago

Lustigt, jag och en kollega hade just en sådan här diskussion idag! Att det är sån skillnad mellan olika chaufförer! Igår var bussen jag åker med till jobbet hela 20 min sen, och inte en ursäkt hade han gett till någon som klev på – mötte inte ens blicken! Idag däremot var vi bara 3 minuter sena hem, och då gick dagens chaufför ut i högtalarna och förklarade vad som hade hänt, att det hade varit en som blev sjuk på bussen. Dessutom sa han ”trevlig kväll” när jag hoppade av 🙂 Det är skillnad på attityd kan man säga!

Kram på dig!

ulrica
12 years ago

Stadsbussarna i stan är helt galet dåliga.. Thomas har också blivit frånåkt flera gånger, och än värre är att bussen kommer för tidigt så om man kommer i tid till bussplatsen så ser man bara arslet på bussjäveln.

Jag kollade faktiskt i morse.. bussen ska vara utanför oss 7.05 och jag skulle bli hämtad av min kollega eftersom jag inte kan köra bil ännu, så jag stod ute 7.00 prick och minsann… DÅ åker bussen förbi våran stolpe!! FEM minuter innan utsatt tid.

Visst kanske man ska vara i tid vid stolpen, men fan inte FEM minuter innan utsatt tid. Hade det varit så att jag inte haft gulliga kollegor som agerat taxi den här veckan så var ju liksom bussen det val jag hade och då hade jag kanske garanterat missat bussen i morse.. då hade jag blivit skogstokig!!

Nästa inlägg

När man känner sig (s)tr(e)ä(ss)ffad!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x