Gillar ni julkalendern?

20111206-185248.jpg
En sötis i får pyjamasen…

Vi sitter samlade i soffan hela lilla familjen och kollar julkalendern. Milo leker med sitt flygplan under tiden men tittar faktiskt lite då och då.

Vad gillar ni julkalendern? Jag tycker den är mysig, gillar att den är gammeldax.

På min tid tittade man på teskedagumman och lillastrumpa & systeryster. Dä va gräjjer dä!! Kommer ni ihåg ugglan Helge i ”Från A till Ö”. Jag var verkligen liiiiiivrädd för honom. Tänk när han tittade fram där på taket i sina brillor som var lika stora som två tjock TV:n. Bruna var dom också. Minns ni Trolltyg i tomteskogen? ”Va e Fjant? frågade trollmorsan. ”Häär mamma” svarade den lilla fjanten.

Ni som är lite yngre som läser här lär väl undra vafasen den här gamla tanten snackar om…. Men vi snackar nästan 30 år sen.

SVÄLJ!!!

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde K
Madde K
12 years ago

Jag och maken gillar kalendern..barnen tycker att den är lite läskig..men det ska väl vara så.
Klart man minns Trolltyg i tomteskogen..fick lov att köpa den på DVD när den släpptes förra året..nostalgi 🙂

Emely Tuväng
12 years ago

Så himla söt! 🙂

Elin
12 years ago

Jag tycker att den är riktigt bra!
Vi har köpt trolltyg i tomteskogen, Sunes jul och Pelle Svanslös. Från A till Ö älskade jag! Vissa julkalendrar har varit riktigt bra och andra riktiga floppar. Teskedsgumman var ju oxå så bra! Jötapetter… Trolltider ytterligre en.
Kram och hoppas din vän tillfrisknar snabbt!

ulrica
12 years ago

Gillar årets julkalender, precis som du gillar jag den gammeldags känslan.
Trolltider och teskedsgumman, ja, det var tider det :).

Jag gillade också 2007 års kalender: http://svt.se/2.80293/start

1995 års Jul i kapernaum gillade jag också.

Martina von Arronet
Martina von Arronet
12 years ago

Både jag och mina barn gillar årets julkalender, tycker som du att det är mysigt med lite gammeldags. Har i år köpt ”Stjärnhuset” julkalendern som gick typ 79-80 som handlar om stjärnorna och historier bakom dem. jag älskade den julkalendern och nu har vi legat flera helger i vår jacuzzi och tittat på stjärnorna och önskat att man kunde lite mer stjärnbilder än man kan så nu ska vi lära oss.

Therése
12 years ago

Vi såg första avsnittet men Alex tyckte den var jätteläskig, försökte se andra också men det var stopp. Så ingen julkalender för oss i år heller. (Fast jag gillade den inte riktigt heller så mig gör det inget)
Minns knappt när jag såg en julkalender senast men älskade Trolltyg i tomteskogen, sunes jul var också en favorit.
Kram

Nästa inlägg

Sjuk fågel på armen?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x